NIEUWS

Het weer van vandaag: stralend zonnig

De weerkaart van zaterdag
De weerkaart van zaterdag © Rijnmond
Dit weekend staat in het teken van stralende zon. Het blijft ook overal droog. De temperaturen lopen vandaag op naar 18 graden op het strand tot ongeveer 22 graden landinwaarts.
De wind waait daarbij matig uit het noordoosten maar waait op het strand soms vrij krachtig uit een noordelijke richting waardoor daar de temperatuur iets achterblijft. Vanavond en vannacht is het helder en blijft het overal droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 10 graden en de noordoostelijke wind neemt wat in kracht af.
Morgen is opnieuw een dag met volop zonnenschijn en droge condities. De temperaturen zijn vergelijkbaar met de zaterdag met landinwaarts maxima rond 22 of 23 graden. Langs de kust blijft de temperatuur weer wat achter met een graad of 18 mede door een toenemende noordenwind die morgenmiddag vrij krachtig of krachtig kan zijn.
De zonkracht is dit gehele weekend zonkracht 6, daardoor kan je huid al na 15 min verbranden als je deze niet goed insmeert. Smeren dus!

VOORUITZICHTEN

De komende dagen blijft het aanhoudend droog met veel zon. De temperaturen komen in de middag uit rond de 21 graden. Aan zee blijft de temperatuur vaak enkele graden achter. De nachten verlopen met een temperatuur van gemiddeld 10 graden prima om te kunnen slapen.

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT

Tussen 1 en 10 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 20,3 graden en de minimumtemperatuur 10,2 graden. Er valt gemiddeld 23,7 mm neerslag.