112-NIEUWS

Twee minderjarigen opgepakt voor diefstal scooter in Spijkenisse | Gewonde bij steekpartij in Rotterdam-Nesselande

Waarom het slachtoffer werd neergestoken, is onduidelijk.
Waarom het slachtoffer werd neergestoken, is onduidelijk. © Nieuws op Beeld (Jeffrey Jacobs)
Het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond lees je hier.

Twee minderjarigen opgepakt voor diefstal scooter in Spijkenisse

Twee minderjarigen zijn vrijdag aangehouden in Spijkenisse op verdenking van diefstal van een scooter. Het duo, van 14 en 15 jaar oud, zou onder dreiging van een vuurwapen iemand hebben beroofd van zijn scooter en daarna op de vlucht zijn geslagen.
Tijdens hun vluchtpoging kwamen de twee ten val, waarna ze er ter voet vandoor gingen. De politie kwam snel ter plekke en ging met verschillende eenheden, waaronder een politiehelikopter, op zoek naar de twee verdachten.
Al snel kon de jongste verdachte worden aangehouden: een 14-jarige jongen uit Vlaardingen. Even later kon de tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Maassluis, ook worden aangehouden.
De gestolen scooter is teruggevonden in de wijk, zo meldt de politie. Het vuurwapen is echter nog niet gevonden. De recherche doet verder onderzoek.

Gewonde bij steekpartij in Rotterdam-Nesselande

In Rotterdam-Nesselande is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man neergestoken. Dat gebeurde kort na 05:00 uur op een parkeerplaats aan aan de Georges Rouaulthof. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Hij was aanspreekbaar.
De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden en dat nog gezocht wordt naar een tweede persoon. Wat de aanleiding was voor de steekpartij is niet bekend.

Grote scheepsbrand in Dordrecht geblust

Bij de brand kwam veel rook vrij.
Bij de brand kwam veel rook vrij. © MediaTV
De grote scheepsbrand op een vrachtschip aan de 's-Gravendeelsedijk in Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag geblust. Bij de brand kwam veel rook vrij die in de richting van 's-Gravendeel waaide. Mensen kregen daarom het advies ramen en deuren gesloten te houden.
De brand aan boord van de 189 meter lange bulkcarrier Silver Lady brak vrijdag uit rond 21.15 uur tijdens het laden van schroot. Rond 01:00 uur meldde de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid dat het vuur uit was.
Toen de brand ontstond, waren er veertien mensen aan boord. Zij konden het schip op tijd verlaten. Niemand raakte gewond. Nadat het vuur was geblust, is het vrachtschip leeggehaald. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid is de bulkcarrier niet beschadigd geraakt door de brand.