112-NIEUWS

Kop-staartbotsing met ambulance in Capelle | Fietser zwaargewond, auto rijdt door

Ambulance betrokken bij kop-staartbotsing in Capelle aan den IJssel
Ambulance betrokken bij kop-staartbotsing in Capelle aan den IJssel © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zondag 4 juni.

Fietser zwaargewond, auto rijdt door

Aan de Noorderbocht in Rotterdam-Noord is een fietser zwaargewond geraakt na een botsing met een auto. Volgens getuigen is de wagen er na de aanrijding vandoor gegaan. Op basis van de verhalen van getuigen en mogelijke camerabeelden hoopt de politie de doorgereden auto te vinden.
Hoe het precies met het slachtoffer gaat is onduidelijk, maar de man was dusdanig gewond dat hij niet in staat was om te vertellen wat er precies was gebeurd. Bij het ongeluk was ook een traumahelikopter opgeroepen.

Kop-staartbotsing met ambulance in Capelle

Bij een aanrijding op de Capelseweg in Capelle aan den IJssel is zondagmiddag een ambulance betrokken geweest. De ambulance was met 'toeters en bellen' onderweg naar een spoedmelding toen door onbekende oorzaak meerdere auto's vol in de remmen gingen.
Het gevolg was een kop-staartbotsing waarbij ook de ambulance was betrokken. De bestuurder van één van de auto's is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen, evenals de inzittenden van de ambulance, kwamen met de schrik vrij.
Voor de spoedmelding waar de ambulance naartoe onderweg was, is een andere ambulance opgeroepen.

Man aangehouden na dreigen met neppistool in Dordrecht

Aan de Kappeijne van de Copelloweg in Dordrecht is zaterdagavond een 23-jarige man aangehouden nadat hij zijn buren bedreigde met een mogelijk vuurwapen. Dit gebeurde na een burenruzie.
De politie kwam eraan te pas en zette een speciale techniek in om de mogelijk vuurwapengevaarlijke man te benaderen. Volgens een woordvoerder liet de man zich zonder weerstand aanhouden. Het vuurwapen bleek een neppistool te zijn.

Brand geblust in hotel Rotterdam, tientallen gasten geëvacueerd

Bij een brand op het dak van een hotel aan de Wilhelminakade in Rotterdam zijn tientallen hotelgasten uit hun kamers gehaald en opgevangen in het restaurant van het hotel. Het vuur brak uit in de nacht van zaterdag op zondag.
De brand ontstond op het dak in een plantenbak en is vervolgens overgeslagen naar een hotelkamer. In die kamer is de sprinkler-brandblusinstallatie aangegaan. In dat geval gaat meteen in het hele gebouw het brandalarm af en worden alle kamers ontruimd.
Bij de brand is niemand gewond geraakt. Twee mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel omdat zij mogelijk te veel rook hadden ingeademd. De schade door het vuur valt mee, de schade door het water is groter. Het vuur heeft in één kamer voor schade gezorgd. Het water uit de sprinkler is ook in kamers op onderliggende etage terecht gekomen. Voor mensen uit deze kamers wordt een nieuwe ruimte gezocht.
Hoe de brand in een plantenbak kon ontstaan wordt nog onderzocht. Of een brandende sigaret de oorzaak is, is een oorzaak waar serieus rekening mee wordt gehouden.
Hoe de brand in een plantenbak kon ontstaan wordt nog onderzocht.
Hoe de brand in een plantenbak kon ontstaan wordt nog onderzocht. © MediaTV