112-NIEUWS

Derde wietvondst in drie maanden | 120 uur taakstraf na inrijden op drie auto's

Bij het ongeluk zijn meerdere auto's betrokken
Bij het ongeluk zijn meerdere auto's betrokken © Rijkswaterstaat
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van maandag 5 juni.

Derde wietvondst in Struyten, Hellevoetsluis

De burgermeester van Hellevoetsluis heeft vandaag in de Hellevoetse wijk Struyten een woning gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen. De sluiting geldt voor drie maanden.
Nog geen week geleden sloot de burgemeester in dezelfde wijk ook een woning voor drie maanden, wegens de vondst van een handelshoeveelheid softdrugs. En twee maanden geleden was het óók raak in Struyten. Op 30 maart meldde Politie Basisteam Haringvliet op haar Facebookpagina dat een wietkwekerij aan de Ebstroom met ruim 500 planten was ontmanteld.

120 uur taakstraf voor chauffeur die inreed op drie auto's

De Roemeense chauffeur die op 26 juli 2021 met zijn vrachtwagen inreed op drie auto's op de Brug over de Noord bij Alblasserdam, kreeg vandaag in de rechtbank 120 uur taakstraf opgelegd en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, met twee jaar proeftijd. Dat meldt Alblasserdams Nieuws.
De chauffeur reed op zijn navigatie de brug op, maar had niet door dat die open stond. Hij reed vol in op drie wachtende auto's. Volwassenen en kinderen raakten gewond. Normaliter word in een zaak als deze naast een taakstraf de rijbevoegdheid voor een half jaar ontnomen. Maar omdat de man geen strafblad heeft, zich begrip- en berouwvol toonde en afhankelijk is van zijn rijbewijs voor zijn inkomen, was de rechtbank milder gestemd.

Beneluxtunnel weer open richting Rotterdam

Door een ongeluk met meerdere auto's in Beneluxtunnel op maandagochtend was de rechtertunnelbuis vanuit Den Haag richting Rotterdam afgesloten. Dat duurde ongeveer van 6.30 uur tot 8.30 uur. Het verkeer werd omgeleid vanaf het knooppunt Prins Clausplein.
Rond 8.30 uur liet Rijkswaterstaat weten dat het ongeluk was afgehandeld en de weg weer werd vrijgegegeven.

Auto te water in Vlaardingen

Op de Zuidbuurtseweg in Vlaardigen is zondagavond een auto half in een sloot beland. Dat gebeurde rond 22.15 uur. De bestuurder is door de hulpdiensten uit de auto gehaald. Hoe de bestuurder er aan toe is of hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De brandweer heeft de auto uit de sloot gehaald.