SPARTA

Mourad Mghizrat heeft vertrouwen in play-off finale van Sparta: ‘Niet het gevoel dat ze op hun laatste benen lopen’

Mourad Mghizrat in FC Rijnmond
Mourad Mghizrat in FC Rijnmond © Rijnmond
Ja, FC Twente is de favoriet in het tweeluik in de finale van de play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Maar Sparta kan zich ook zomaar voor het eerst sinds de jaren ’80 plaatsen voor Europees voetbal, denken de mannen aan onze desk in een nieuwe FC Rijnmond.
Één van de tafelgasten is oud-speler Mourad Mghizrat. Hij heeft er vertrouwen in. “Sparta staat terecht in deze finale. Thuis zijn ze bijna onklopbaar en uit doen ze het ook heel goed. Sparta is per wedstrijd gegroeid en beter geworden. Er is altijd een kans, in de competitie werd het ook twee keer gelijk.”
“Sparta heeft een druk programma gehad maar als je ze ziet spelen heb je niet het gevoel dat ze op hun laatste benen lopen. Maar Lauritsen en Eerdhuijzen grepen wel meteen naar hun lies. Dat baart zorgen.” Eerstgenoemde krijgt nog onderzoek in het ziekenhuis om te bepalen wat de ernst van zijn blessure is.

Juichen in het Utrecht vak

Mghizrat zat in het stadion, net als bij een heenwedstrijd op donderdag. “Ik zat op de tribune en we kregen een penalty. Toen die er in ging, ging ik uitbundig juichen. Ik keek om mij heen en niemand deed mee, haha. Ik was de enige voor Sparta.”
De return draaide uit op penalty’s. “Er was zoveel euforie, zeker na die laatste penalty was er een enorme ontlading. Mensen vielen elkaar in de armen, een hele bijzondere avond. Wat een verschil met een jaar geleden, toen we er net in bleven. Het kan verkeren.”
Kijk hieronder de gehele FC Rijnmond van maandag 5 juni 2023 terug.