nieuws

Gebruikersruimte Spanjaardstraat dit weekeinde dicht

opvangDelfshaven.cropresize.tmp.jpg
opvangDelfshaven.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De bewoners van de Spanjaardstraat in Rotterdam Delfshaven vrezen voor overlast van drugsgebruikers in hun straat als daar de gebruikersruimte dicht gaat.
Sinds 1997 is er in de Spanjaardstraat een gebruikersruimte, toen ter tijd de eerste officiele in Nederland, maar nu gaat ie dicht. De GGD denkt dat het probleem nu na 13,5 jaar wel is opgelost en dat de mensen die nu nog gebruiken wel ergens anders terecht kunnen. Toch denken de buurtbewoners en drugsgebruikers zelf heel anders over. Zij vinden het nu juist heel rustig in de wijk doordat de drusgebruikers terecht kunnen in die ruimte en dus niet op straat hoeven te gebruiken.
Protest
Bij de komst van de ruimte in 1997 was er groot protest tegen. Toch kwam de ruimte er wel. Later in 1999 was er ook nog een groot protest tegen de gebruikersruimte. En na de sluiting van de Keileweg was het volgens de buurt helemaal één en al overlast. Toch heeft de politie en de hulpinstanties volgens de bewoners goed opgetreden door de gebruikersruimte intensief te laten gebruiken. Nu is er volgens de buurt geen overlast mee, maar vrezen dat dit terug zal komen zodra de drugsgebruikers weer moeten gaan gebruiken op straat.
Luister naar de reportage van verslaggever Maikel Coomans: