Ravage en zes gewonden bij ongeval A12

De snelweg A12 is bij Zevenhuizen in beide richtingen afgesloten geweest na een zwaar ongeluk na een ongeval tussen een vrachtwagen, bestelbus en twee personenauto's. Zes mensen raakten gewond.

Volgens de politie kreeg een vrachtwagen rond 13:00 uur waarschijnlijk een klapband, waardoor de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakte. Een busje werd geraakt en beide voertuigen schoven richting de middenberm. Die bestaat ter hoogte van Zevenhuizen uit betonnen blokken.

Het busje en de blokken kwamen op de tegengestelde rijbaan terecht. Twee auto's konden de ravage niet meer ontwijken en knalden bovenop de blokken. De voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Omdat de hulpdiensten ruimte nodig hebben om slachtoffers te helpen en veilig alles op te ruimen, werd de A12 in beide richtingen geheel afgesloten. Ook werd de traumahelikopter ingezet.

Halverwege de avond werd de weg richting Den Haag weer vrijgegeven. Door een spoedreparatie is de A12 richting Utrecht nog wel dicht tot laat in de avond, meldt Rijkswaterstaat.


Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: