112-NIEUWS

Explosief aangetroffen in woning Rembrandstraat | Ruzie tussen twee families eindigt in achtervolging auto

De explosieve opruimingsdienst is ter plaatse
De explosieve opruimingsdienst is ter plaatse © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van dinsdag 6 juni.

Explosief aangetroffen in woning Rembrandstraat

De politie heeft bij een huiszoeking aan de Rembrandstraat in het Oude Noorden van Rotterdam iets gevonden dat leek op een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is erbij gehaald om het ding te onderzoeken. Het bleek inderdaad een explosief te zijn. De EOD heeft het explosief op een veilige plek in het Kralingse Bos onschadelijk gemaakt. De politie zet het onderzoek in het huis aan de Rembrandtstraat voort.

Shell Pernis stilgelegd door lekkage brandbare vloeistof

Bij Shell Pernis zijn dinsdagochtend de werkzaamheden gedeeltelijk stilgelegd als gevolg van een lekkage van de brandbare stof NAFTA, dat meldt de brandweer. NAFTA is een zeer brandbare vloeistof, dat ontstaat bij het destilleren van olie. Het ontbrandt bij een temperatuur van 23 graden. Omdat de stof zo brandbaar is, is er een laag schuim overheen gespoten. Dat moest voorkomen dat het in brand vliegt.
Normaal gesproken wordt een buis afgesloten, maar dat was nu niet mogelijk. Daarom is een van de fabrieken stilgelegd en werd de vrijgekomen NAFTA afgefakkeld. Shell spreekt van een 'kleine fakkel' en dat de problemen inmiddels zijn veholpen.

130 kilo coke tussen Peruaanse avocado's

De douane heeft met behulp van drugshonden een partij cocaïne gevonden. De container was geladen met avocado's afkomstig uit Peru en bestemd voor een bedrijf in Barendrecht. Het gaat om 130 kilo cocaïne.
Het was waarschijnlijk de bedoeling dat de 130 pakketen uit de constructie verwijderd zouden worden in een zogenaamd Empty Depot. In zo’n depot staan lege containers klaar voor een nieuw transport. De straatwaarde van de partij is zo'n 9,7 miljoen euro. De ontvanger lijkt niets met de vondst te maken te hebben.
De drugsvondst uit Peru
De drugsvondst uit Peru © Douane

120 uur taakstraf en 2 dagen cel na spuiten pepperspray op agenten

De rechter gaf vandaag een man (26) twee dagen cel en een taakstraf van 120 uur voor het mishandelen van agenten. Die hadden hem in maart betrapt bij het stelen van oude elektronica op het milieupark aan de Melanchtonweg in Rotterdam.
De dief probeerde zich eerst te verstoppen, maar toen agenten hem vonden spoot hij met pepperspray. Ook schopte en sloeg hij de agenten. Die gaven klappen terug. De man zegt dat hij pas weer bij kennis kwam in het ziekenhuis. Hij vertelde tegen de rechter ook dat hij voorafgaand aan zijn avontuur een hele fles had leeggedronken.

Tientallen proces-verbalen en waarschuwingen bij handhavingsactie in Biesbosch

Bij een grote handhavingsactie in de Biesbosch zijn afgelopen weekend maar liefst 84 proces-verbalen, 13 waarschuwingen en één bekeuring uitgedeeld aan bezoekers die zich hebben misdragen of illegaal bezig zijn geweest. Er werd opgetreden tegen te hard varen, varen en rijden onder invloed van drugs of alcohol en illegaal kamperen. Een visser werd bekeurd toen hij meerdere snoekbaarzen wilde meenemen.

Familieruzie loopt volledig uit de hand

Een ruzie tussen twee families die maandagavond begon op de Stavenissestraat in Rotterdam-Pendrecht, is geëindigd in een achtervolging, een kopstoot voor een agent en twee aanhoudingen. De ruzie brak om onbekende reden rond 20.00 uur uit. Daarbij werden flinke klappen uitgedeeld. Toen enkele betrokkenen er in een auto vandoor gingen werden zij meteen achtervolgd. Die achtervolging eindigde toen één van de auto's op een verkeerslichte klapte op de kruising van Slinge en de Zuiderparkweg.
Meerdere politiewagens en een rapid response team van de ambulancedienst snelden zich ter plaatse. Toen agenten tussenbeide wilde komen, kreeg één van hen een kopstoot. In ieder geval twee personen zijn daarop aangehouden. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.
De auto kwam tot stilstand tegen een stoplicht.
De auto kwam tot stilstand tegen een stoplicht. © MediaTV

Explosie slaat gat in deur portiekflat

Terwijl agenten rond 03.45 uur nog bezig waren met de afhandeling van de explosie aan de Joost van Geelstraat (zie bericht hieronder), werd opeens een tweede knal gehoord. Die knal vond plaats bij een portiekflat in de Eric Kropstraat op de Kop van Zuid. Hier werd een gat in de toegangsdeur van de portiek geslagen. Ook hier raakte niemand gewond. Volgens de politie zouden er na de explosie één of meerdere scooters in de omgeving zijn gezien.
Bij de explosie aan de Eric Kropstraat werd een gat in de deur van de portiek geslagen
Bij de explosie aan de Eric Kropstraat werd een gat in de deur van de portiek geslagen © MediaTV

Kleine brand bij coffeeshop

Aan de Joost van Geelstraat in Rotterdam-West heeft in de nacht van maandag op dinsdag een kleine brand plaatsgevonden bij het rolluik van het coffeeshop. Buurtbewoners zagen rond 02.40 hoe twee personen iets aanstaken bij het rolluik, gevolgd door een steekvlam en vervolgens een kleine brand. Dat brandje is door de brandweer geblust. Even werd vermoed dat er een explosie had plaatsgevonden, maar aanvankelijk sporenonderzoek van de Forensische Opsporing lijkt dat nog niet te kunnen bevestigen. De schade aan het pand viel uiteindelijk mee.
In een eerdere versie van dit bericht werd gesproken van een explosie bij de coffeeshop. De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of er daadwerkelijk sprake is van een explosie. Daarom is het bericht aangepast.

Brand in afvalcontainer

Aan de Almstein in de Rotterdamse Zuidwijk heeft maandagavond brand gewoed in de inpandige afvalcontainer op de begane grond van een flat. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Bij de brand kwam ook veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar moest daarvoor wel het afval uit elkaar trekken. Na het blussen van de brand heeft de brandweer in de omliggende woningen metingen verricht op koolmonoxide. Eén persoon is door het ambulancepersoneel nagekeken voor het inademen van rook.