ONGELUK

Ravage na ernstige botsing tussen vrachtwagen en bestelbus

De schade aan beide voertuigen is enorm
De schade aan beide voertuigen is enorm © MediaTV
Op de Markweg in Rotterdam-Europoort is dinsdagochtend een ernstige aanrijding gebeurd tussen een vrachtwagen en een bestelbus met een Poolse kentekenplaat. De ravage op de weg is enorm. De schade aan de voertuigen is groot. Beide bestuurders zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Over een groot deel van de weg lagen brokstukken. De wagens botsten mogelijk frontaal op elkaar. De klap was zo groot dat de vrachtwagen overdwars en deels in de berm terechtkwam. De cabine van de vrachtwagen is ernstig beschadigd. De schade aan de bestelbus was zelfs zó erg dat de brandweer de bestuurder via de laadruimte heeft bevrijd.
De eerste melding van het ongeluk kwam rond 10.00 uur binnen. Al snel werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Een arts van het mobiel medisch team (MMT) is met de bestuurder van de bus in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de vrachtwagen is naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. © MediaTV
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. De politie heeft de weg afgezet. Omdat de Markweg de enige in- en uitweg van het achterliggende industrieterrein is, is het verkeer daar voorlopig ingesloten. De afdeling verkeer van de Forensische Opsporing is aanwezig om onderzoek te doen naar de aanrijding.
Beide bestuurders zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Beide bestuurders zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. © MediaTV