SPARTA

Sparta naar Voren XL: Nijkamp en Laros praten over transfers, groei van de club en 'de mooiste zondag ooit'

Frank Stout, Anton Slotboom, Ruud van Os samen met Gerard Nijkamp en Manfred Laros tijdens 'Sparta naar Voren!'
Frank Stout, Anton Slotboom, Ruud van Os samen met Gerard Nijkamp en Manfred Laros tijdens 'Sparta naar Voren!' © Rijnmond
In een nieuwe Sparta naar Voren zijn technisch directeur Gerard Nijkamp en algemeen directeur Manfred Laros te gast. Frank Stout, Anton Slotboom en Ruud van Os praten in een extra lange Sparta naar Voren over transfers, de enorme groei van de club en 'de mooiste zondag ooit'. Het succesjaar van Sparta kent nog geen einde na de spectaculaire overwinning op FC Utrecht in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal. Aankomende donderdag en zondag is FC Twente in de finale de tegenstander. Er wordt vooruitgeblikt en teruggekeken op het beste jaar voor Sparta van deze eeuw.
De Kasteelclub moest afgelopen donderdag diep gaan tegen FC Utrecht, maar stapte na de strafschoppenserie als winnaar van het veld. Nick Olij was wederom de held van Spangen door zijn geweldige keeperswerk en voor een ieder aan de tafel bij Sparta naar Voren was deze wedstrijd op Het Kasteel dan ook onvergetelijk. Ruud van Os: "Na de strafschoppenserie zag je de Denis Neville-tribune helemaal heen en weer gaan. Ik kreeg daar helemaal kippenvel van." Algemeen directeur Manfred Laros werkt al 25 jaar in het betaald voetbal, maar heeft nog zelden zoiets moois meegemaakt. "Deze wedstrijd komt echt in mijn top-3 allertijden". Anton Slotboom vindt het geweldig wat Sparta heeft bereikt dit seizoen. "Dit was een van de mooiste avonden uit de clubgeschiedenis van Sparta".

'Succestrainer Steijn'

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, is positief over een langer verblijf van Maurice Steijn op Spangen. "Met Maurice zijn wij er in principe uit. Alleen we hebben wel tegen elkaar gezegd dat de focus nu echt op de play-offs moet liggen. Daar mag niks voor wijken op dit moment. Na de play-offs zullen we er meer over gaan vertellen."
Nijkamp vertelt openhartig over de aankomende transferzomer. Zo is er een gesprek geweest tussen Nijkamp, Laros en Kevin Strootman. De middenvelder groeide op bij Sparta en kan zijn carrière afsluiten op het Kasteel. "Je moet het rustig de tijd geven. BIj dit soort jongens (net als bij De Guzman, red.) moet je niet te eager willen zijn", vertelt Nijkamp, die ook zo goed als rond is met een vervanger voor Dirk Abels.
Ook wordt er verteld waarom Sparta graag door wil met Jonathan de Guzman en waarom Younes Namli vertrekt. Verder gaat het over de uitbreiding van Het Kasteel, de catering en de lange termijn visie van de club. En vanzelfsprekend wordt er vooruit geblikt op de play-off finale tegen FC Twente. "Laat zij maar denken dat dit appeltje-eitje wordt voor hen."
Sparta - FC Twente begint donderdagavond 8 juni om 20:00 uur en is vanaf 19:00 uur live te volgen op Radio Rijnmond.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl