SPARTA

Sparta klaar voor laatste horde richting Europa: 'Laat ze maar denken dat wij de underdog zijn'

Maurice Steijn
Maurice Steijn © rijnmond
Sparta moet deze week met FC Twente afrekenen als het een historisch Europees ticket wil pakken. In 1994 gingen de Spangenaren voor het laatst Europa in, maar om zover te komen moet de ploeg van Maurice Steijn dus nog voorbij FC Twente geraken. Maar gezien de resultaten van eerder dit seizoen, een 1-1 en 3-3 gelijkspel, is Sparta allesbehalve kansloos. "Vooral dat we drie goals in Enschede hebben gemaakt, zegt wel wat."
Steijn heeft ook donderdagavond een fitte selectie tot zijn beschikking en kan op volle oorlogssterkte de Tukkers bestrijden. Tobias Lauritsen en Mike Eerdhuijzen vielen tegen FC Utrecht nog geblesseerd uit, maar zijn volledig beschikbaar. "En natuurlijk hebben we wel genoten van afgelopen zondag", begint Steijn over het gewonnen tweeluik tegen FC Utrecht. "Alleen heb je uiteindelijk nog niks tastbaars. Dat komt nu. En waar ik Utrecht van tevoren gelijkwaardig vond aan ons, snap ik wel dat Twente nu de favoriet is. Daar moet je wel realistisch over zijn, want ze hebben meer middelen en zijn in vorm, maar uiteindelijk gaan we onze huid duur verkopen."
Steijn over Sparta-FC Twente: 'Snap wel dat Twente als favoriet wordt gezien'
Dat Sparta boven zichzelf uit kan stijgen bleek wel tegen FC Utrecht, waar het ondanks de zeer negatieve historie toch een resultaat wist te behalen en ook in de penaltyserie koelbloedig bleef. Een van de penaltynemers van die zondag, Dirk Abels, speelt deze week misschien wel zijn laatste wedstrijden voor Sparta. De verdediger, die inmiddels 144 wedstrijden voor Sparta heeft gespeeld, beschikt over een aflopend contract en hoewel de gesprekken nog lopen, heeft hij de club medegedeeld dat ze niet op hem hoeven wachten. "De aanbieding ligt er, maar als de plek straks ingevuld is, dan is het pech voor mij", stelt Abels, die bij Sparta kwam toen ze nog in de eerste divisie actief waren. "Het zou mooi zijn om dan, als ik echt weg zou gaan bij Sparta, het op deze manier af te sluiten", vervolgt de verdediger, die over de favorietenrol van Twenten nog zegt: "Laat ze maar denken dat wij de underdog zijn, dan kunnen wij weer tonen wat we kunnen."
Dirk Abels speelt mogelijk laatste wedstrijden voor Sparta: 'Om zo te eindigen zou mooi zijn'
Sparta speelt donderdagavond om 20:00 tegen FC Twente en Radio Rijnmond is er vanaf 19:00 al live bij vanaf het Kasteel. In een extra lange Sparta naar Voren! blikten algemeen directeur Manfred Laros en technisch directeur Gerard Nijkamp terug én vooruit.
Bekijk hieronder de uitgebreide aflevering van Sparta naar Voren!