nieuws

Gratis geluidsstudio als kunst op de Coolsingel

ROTTERDAM - Voor het eerst ter wereld is er een geluidsstudio waar iedereen gratis opnames kan maken. Het publieke kunstproject 'Grrr Jamming Squeak' opent vrijdag in Rotterdam voor een jaar haar experimentele deuren.
Bijzonder is dat het publiek muziek gaat maken en keus heeft uit honderden dierengeluiden. De Italiaanse kunstenares Paolo Pivi heeft het project verzonnen. De opdrachtgever is de Internationale Beeldencommissie Rotterdam (IBC) die met 'Grrr Jamming Squeak' kunst in de openbare ruimte een totaal andere invulling wil gaan geven. "De Coolsingel gaat binnenkort helemaal op de schop en wij willen kijken hoe kunst het best tot zijn recht komt in een druk bezochte openbare ruimte. We experimenteren nu met interactieve kunst", vertelt Dees Linders, directrice van het IBC.
De opnamestudio is professioneel ingericht en voorzien van een team van geluidstechnici die het publiek zo'n 24 uur per week gratis helpt. De compositie is vrij van rechten en mag mee naar huis worden genomen. Vrijdagavond 23 april is de officiele opening van het kunstwerk met onder meer een optreden van Spinvis met dierengeluiden.