112-NIEUWS

Uitslaande brand op zolder in Dordrecht geblust | Scooterrijder zwaargewond na botsing op tractor in Rotterdam-Zuid

Een slachtoffer van de botsing tussen de scooter en de tractor was niet aanspreekbaar
Een slachtoffer van de botsing tussen de scooter en de tractor was niet aanspreekbaar © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van donderdag 8 juni.

Uitslaande brand op zolder in Dordrecht geblust

In een woning aan de Clementstraat in Dordrecht heeft donderdagavond brand op de zolderverdieping gewoed. De brand was korte tijd uitslaand aan de achterzijde van de woning.
De brand was rond 20.40 uur geblust. De brandweer demonteerde een deel van het dak om de brand definitief te doven.

Scooterrijder zwaargewond na botsing op tractor in Rotterdam-Zuid

In Rotterdam-Charlois is een vrouw die een scooter bestuurde donderdag rond 17.15 uur zwaargewond geraakt bij een botsing op de Wichardstraat tussen een scooter en een tractor. Zij was volgens de politie niet aanspreekbaar en is met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Achterop zat een man. Hij was volgens de politie verminderd aanspreekbaar. Beiden raakten gewond aan de benen.
Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de botsing is. De bestuurder van de tractor was niet onder invloed van alcohol, wijst een test van de politie uit. De politie spreekt van een 'zeer zwaar en ernstig ongeluk'.
Wichardstraat in Rotterdam-Zuid
Wichardstraat in Rotterdam-Zuid © Google Maps

Tweede Hellevoeter aangehouden voor explosie in Rockanje

De Rotterdamse politie heeft woensdag een tweede verdachte aangehouden voor de explosie op 30 april bij een woonhuis aan de Verlengde Lodderlandsedijk in Rockanje. Het gaat om een 33-jarige man uit Hellevoetsluis.
Dinsdag arresteerde de politie al een man van 53 jaar die ook uit Hellevoetsluis komt. Bij de explosie raakten de auto's op de oprit en de muur van het huis beschadigd. Het politieonderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Politie zoekt verdachte schietpartij Oisterwijk in Rotterdam

De politie Tilburg is op zoek naar een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietpartij op 17 mei in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk. Mogelijk is deze verdachte naar Rotterdam gevlucht.
Bij deze schietpartij liep een andere man een schotwond in zijn been op. Hij is aangehouden en ook verdachte in de zaak. Een auto die na de schietpartij weg gereden is, traceerde de politie op de A50 bij Hoenderloo. De twee inzittenden zijn gearresteerd. Een van hen zit vast.

Man overboord geslagen bij binnenvaartschip

Op de Beneden-Merwede is een opvarende van een binnenvaartschip overboord geslagen en daarna gered. Bij Hardinxveld-Giessendam viel de man in het water. Hij werd vrij snel door de bemanning van een ander schip uit het water gehaald. De bemanning van een sleepboot heeft de drenkeling weer terug naar de kant gebracht, nabij een bunkerstation.

Rotterdam weer opgeschrikt door twee explosies, bewoner gewond aan been

Rotterdam is vannacht weer opgeschrikt door twee explosies. Het ging mis bij de Eric Kropstraat op de Kop van Zuid en de Cortenbachsingel in de Beverwaard.
Bij de Eric Kropstraat was eerder deze week ook al een ontploffing bij een complex met luxe appartementen. Dit keer was het een andere portiek. Eergisteren werd er een gat in de toegangsdeur van de portiek geslagen. Volgens de politie zouden er toen na de explosie één of meerdere scooters in de omgeving zijn gezien.
Een paar uur eerder was het raak op de Cortenbachsingel in de Beverwaard. Daar zou iets in de woning zijn gegooid, melden mensen in de straat. De 71-jarige bewoner is hierbij gewond geraakt, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij hoorde gerommel aan de voordeur en liep de trap af naar de deur. Op het moment dat hij daar was, ging het explosief af. Na de explosie zijn meerdere woningen kort ontruimd. In die woning is iemand ook lichtgewond geraakt.  
Volgens de laatste gegevens van de politie komt hiermee het aantal explosies in de regio dit jaar op 66. De ontploffingen hebben waarschijnlijk te maken met rivaliserende drugsbendes.