nieuws

Ahoy viert bereiken hoogste punt verbouwing

2010ahoy1.cropresize.tmp.jpg
2010ahoy1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Met het bevestigen van één van de zeven gigantische dakspanten heeft sportpaleis Ahoy donderdag het bereiken van het hoogste punt gevierd. Er was een kraan van 120 meter hoog nodig om de dakspant op zijn plaats te krijgen.
Terwijl al in de zomer van 2009 was begonnen met de modernisering van Ahoy is het sportpaleis sinds 1 maart dit jaar gesloten. Donderdag kwamen ruim 400 genodigden naar het bereiken van de mijlpaal voor Ahoy. Een trotse directeur Jos van der Vegt, die deze dag overigens ook zijn 57ste verjaardag vierde, maakte daarbij ook bekend hoeveel bezoekers Ahoy straks kwijt kan: "Het definitieve ontwerp is inmiddels gerealiseerd en we weten nu zeker dat de capaciteit naar 15.818 gaat. Ik ben ook hartstikke blij dat alles nog steeds volgens schema verloopt."
Tijdens de verbouwing gaat een aantal zaken gewoon door. In september is er North Sea Jazz en eind die maand ook nog het de Nationale Taptoe en het WK Turnen. Daarnaast zijn de beurs- en evenementenhallen gewoon in gebruik. Evenementen als de Nacht van Oranje en de wedstrijd van de World League Volleybal worden verplaatst van het sportpaleis naar Hal 1.
Als alles volgens planning verloopt, wordt het vernieuwde sportpaleis van Ahoy in januari 2011 geopend. Dan bestaat Ahoy ook 40 jaar.
Luister naar de reportage van verslaggever Jelle Gunneweg:
Architect F. van der Stoep, die Ahoy mede ontwierp, geeft zijn visie op de verbouwing:
Kijk naar de reportage van verslaggever Sanne Teijn: