112

Paar uur na explosie Cortenbachsingel pakt politie 20-jarige Rotterdammer op

Het keukenraam van de woning aan de Cortenbachsingel in Rotterdam-Zuid ging aan diggelen.
Het keukenraam van de woning aan de Cortenbachsingel in Rotterdam-Zuid ging aan diggelen. © MediaTV
De politie heeft vrijdagochtend een 20-jarige Rotterdammer op straat aangehouden voor de explosie bij het woonhuis aan de Cortenbachsingel in Rotterdam-Beverwaard. Hij bevond zich nog in de directe omgeving van het doelwit. Bij het geplaagde woonhuis ontplofte in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02:45 uur een pakketje springstof.
Dat was de tweede keer deze week in die straat. Dit keer ging een keukenraam aan diggelen. Een dag eerder was er een explosie enkele huizen verderop.
Er vielen geen gewonden bij de explosie van vannacht. Het team explosieven veiligheid van de politie zette de omgeving van de woning af met rode linten om naar sporen van de dader te zoeken. De politie nam een getuigenverklaring af van de bewoners. Het incident is op beveiligingscamera's in de straat vastgelegd. De politie onderzoekt de beelden.
Keukenraam sneuvelt na weer een explosie aan de Cortenbachsingel
Woensdag was er een explosie twee huizen verderop. De voordeur van dat getroffen huis is vanwege de schade die dat veroorzaakte dichtgetimmerd met houten planken. Bij die ontploffing raakte de 71-jarige man gewond. Hij stond bovenaan de trap omdat hij gerommel bij de voordeur hoorde en naar beneden wilde gaan om te gaan kijken wat er aan de hand was. Voordat hij daar was, ging het explosief al af.

Vierde explosie in vier dagen

De tweede ontploffing aan de Cortenbachsingel is de vierde explosie in Rotterdam-Zuid in vier dagen. In totaal zijn er dit jaar al 67 explosies in de regio Rijnmond waargenomen. Daarvan waren er 48 in Rotterdam, waarvan ruim een derde in Rotterdam-Zuid. Voor de explosies in Rotterdam zijn volgens de politie al minimaal vijftig verdachten gearresteerd.
De politie doet onderzoek aan de Cortenbachsingel, een van de vele explosies dit jaar
De politie doet onderzoek aan de Cortenbachsingel, een van de vele explosies dit jaar © MediaTV
Cortenbachsingel in Rotterdam-IJsselmonde
Cortenbachsingel in Rotterdam-IJsselmonde © Google Maps