WEER

Het weer van vandaag: zomers warm, temperaturen tot 28 graden

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
Vanaf vandaag komt de zomer in een stroomversnelling met flink hogere temperaturen. In de hele regio lopen de temperaturen vanmiddag op naar 27 tot 28 graden en daarmee wordt het voor het eerst dit jaar in de regio zomers warm.
Dit alles heeft te maken met de matige wind die draait naar het oosten waardoor er warmere lucht wordt aangevoerd. Er is daarbij veel zon met vanmiddag slechts een paar wolken en het blijft daarbij overal droog.
Vanavond is het tot middernacht nog boven de 20 graden. Vannacht koelt het nauwelijks verder af tot een graad of 17. Het blijft daarbij droog met slechts een paar wolkjes en er waait een zwakke oostelijke wind.

Strandgangers opgelet: zeewater is nog koud

Morgen is er opnieuw veel zon en wordt het nog warmer. In vrijwel de hele regio worden tropische temperaturen van ongeveer 30 graden verwacht dus ook op de stranden. Er waait daarbij een matige wind uit het oosten.
Voor de mensen die naar het strand gaan moeten rekening houden met een nog koude Noordzee. Het zeewater is nog slechts 14 graden waardoor lang zwemmen afgeraden wordt.