HITTE

Stranden dit weekend moeilijker te bereiken door afgesloten Haringvlietbrug en A20

Het strand bij Hoek van Holland
Het strand bij Hoek van Holland © Siënna Letterie
Is het eindelijk zomers warm en het zeewater nog heerlijk koel, wordt het een flinke uitdaging om op de stranden aan de kust te komen. Door afsluitingen van de Haringvlietbrug en de A20 richting Rotterdam wordt het waarschijnlijk erg druk op de weg.
Het grootste obstakel is de sluiting van de Haringvlietbrug tot en met 4 augustus. Stel dat je vanuit Dordrecht naar het strand van Ouddorp op Goeree-Overflakkee of de Zeeuwse kust wilt. Dan gaat dat niet lukken via de A29. Want die leidt naar de gestremde brug.
Je kunt omrijden via de A17 en A59 of de A15 en N57, maar de kans is groot dat je niet de enige bent.
Een optie is natuurlijk om de eilanden links te laten liggen en naar het strand van Hoek van Holland te gaan. Op de heenreis zijn er, buiten de verwachte drukte, geen beren op de weg. Maar de terugweg is een ander verhaal.

A20 Hoek van Holland richt Rotterdam deels afgesloten

De A20 is van vrijdag 9 juni 22:00 uur tot maandag 12 juni 05:00 uur tussen Maassluis en het Kethelplein afgesloten in de richting van Rotterdam vanwege werkzaamheden. Omrijden kan via de N223 en de A4. Daardoor ben je minimaal 20 minuten langer onderweg.
Als je de luxe hebt om gebruik te kunnen maken van de metro, dan is de strandlijn naar Hoek van Holland een goed alternatief. De metro rijdt zondag 11 juni tussen 10:00 en 19:00 uur acht keer per uur tussen station Rotterdam-Blaak en Hoek van Holland Strand. Maar let op: vanwege de verwachte drukte, mag je de fiets de hele dag niet meenemen in de metro.

Neem koud water en paraplu mee in de auto

Voor wie toch de auto pakt om naar het strand te gaan, heeft Rijkswaterstaat goede tips. Je kunt immers met panne langs de weg komen te staan, en het wordt zo'n 30 graden. Neem voldoende koud water mee én een paraplu. Dan heb je altijd genoeg te drinken. De paraplu moet dienstdoen als parasol om je te beschermen tegen de zon. Langs de weg is namelijk weinig schaduw.
Om gestrande reizigers zo snel mogelijk te helpen zet Rijkswaterstaat in onder andere Zuid-Holland en Zeeland het hitteprotocol in. Naar elk ongeluk gaat een bergingswagen om te voorkomen dat auto's lang op het asfalt staan. Deze wagen brengt de gestrande auto en reizigers naar een veilige locatie met voorzieningen.