ROTTERDAM

Wachten tot het een keer misgaat duurde nog geen week: auto rijdt slagboom aan gruzelementen

De afgebroken slagboom bij de Tweede Coolhavenbrug
De afgebroken slagboom bij de Tweede Coolhavenbrug © Rijnmond
Maandag was er de waarschuwing van brugwachters dat het een keer misgaat en vrijdagochtend was het zover: bij de Tweede Coolhavenbrug reed een auto de slagboom eraf. Medewerkers van de gemeente hebben de slagboom snel weggehaald. Zowel het wegverkeer als de scheepvaart heeft geen last van het probleem.
Onduidelijk is nog wanneer een nieuwe slagboom geplaatst wordt. De Tweede Coolhavenbrug is de enige brug bij de Parksluizen die in gebruik is, nu de ander wordt gerenoveerd.
Daardoor is het erg druk op die ene brug en zijn bestuurders minder geduldig als de slagbomen naar beneden gaan om de scheepvaart te laten passeren.
Het komt dus niet echt als een verrassing dat een auto een slagboom aan gort rijdt. Vaak piepen automobilisten of fietsers nog onder de half gesloten bomen door. Maandag waarschuwde brugwachter Jaco Olierook bij Rijnmond ervoor dat het een keer goed misgaat: "Tijdens elke dienst komt het wel voor. Het levert gevaarlijke taferelen op", zei hij over de zogenoemde slagboomkruipers.