nieuws

Vliegenplaag Heijplaat: 'Je zou er een opvlieger van krijgen'

De vliegenplaag op Rotterdam-Heijplaat is terug. Bewoners klagen net als vorig jaar steen en been dat ze overlast van de grote hoeveelheid vliegen hebben.
De gemeente Rotterdam liet vorig jaar onderzoek doen naar de vliegenplaag en concludeerde toen samen met een extern bureau 'geen vliegenplaag'. "Nou je zou er een opvlieger van krijgen, ik kan hier geen eens een simpele boterham eten of ik eet wel een vlieg buiten op", tiert een bewoner.


Onderzoek

"Vorig jaar kwamen ze kijken toen het regende. Tja, toen waren ze allemaal gevlogen. Nu met dit warme weer zitten ze echt overal", zegt een andere bewoner. "Ze moeten eens onderzoeken waar al die vliegen vandaan komen!"


De gemeente kon
niet achterhalen waar de 'iets meer aanwezige vliegen' vandaan kwamen. "Sinds afvalbedrijf Suez - dat hier vlakbij zit - steeds meer plastic en drinkpakken verwerkt, is het echt erg geworden", zegt een bewoner die wijst naar de opslagloodsen van Suez.

DCMR

De gemeente Rotterdam laat in een reactie weten de klachten zeer serieus te nemen en hoopt dat mensen niet alleen klagen op Twitter, maar ook een klacht indienen bij de Milieudienst Rijnmond DCMR.
"Ga het alsjeblieft melden", zegt Brigitte Moratis van Stadsbeheer. "We moeten de klachten binnenkrijgen om de problemen te kunnen monitoren. Wij willen ook dat mensen geen last meer hebben van vliegen."