112-NIEUWS

Grote stroomstoring in Oud-Beijerland door kapotte kabel | Brand bedrijfspanden Ter Aar ook in onze regio te zien

Stroomstoring
Stroomstoring © Archieffoto
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van vrijdag 9 juni.

Grote stroomstoring in Oud-Beijerland door kapotte kabel

Zo'n 1340 huishoudens in Oud-Beijerland hebben vrijdagavond zo'n twee uur zonder stroom gezeten. Het ging om het postcodegebied 3262. De oorzaak van de stroomstoring was een kapotte kabel.
Omdat in de buurt onder andere een verzorgingstehuis staat, rukten de hulpdiensten uit met extra materiaal en werd rekening gehouden met de evacuatie van de bewoners. Dit hoefde uiteindelijk niet.
Rond 23:15 uur was de stroomvoorziening weer hersteld.

Brand bedrijfspanden Ter Aar ook in onze regio te zien

Op een bedrijventerrein in Ter Aar woedt een grote brand. Het vuur ontstond in een plasticbedrijf, maar is inmiddels overgeslagen naar een houthandel. Er komen zwarte rookwolken vrij die ook in onze regio te zien zijn.
De brand ontstond rond 21:30 uur. Er zijn meerdere explosies gehoord, veroorzaakt door gasflessen die op heftrucks staan, meldt een woordvoerder van de brandweer aan Omroep West. Het is niet duidelijk of er nog mensen binnen waren toen het vuur uitbrak.

Strandgangers opgelet: A20 richting Rotterdam hele weekend dicht

Strandgangers vanuit Hoek van Holland moeten dit weekend opletten. De A20 richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein door werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding het hele weekend dicht.
Maandagochtend om 05:00 uur gaat de weg weer open. Verkeer wordt omgeleid via de N223 en de A4. De Broekpolderweg en Zuidbuurt zijn het hele weekend afgesloten, dit om sluipverkeer te voorkomen. Ook in het weekend van 23 juni is de A20 richting Rotterdam dicht.

Verdachte explosie Rockanje langer vast

De 33-jarige man uit Hellevoetsluis die afgelopen woensdag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie in Rockanje, blijft twee weken langer vastzitten. De explosie vond in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 april plaats bij een woning aan de Verlengde Lodderlandsedijk. Zowel de woning als twee auto's raakten fors beschadigd.
Eerder werd ook al een 53-jarige man aangehouden, eveneens uit Hellevoetsluis. Meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Politie arresteert Schiedammer die keer op keer voor niks 112 belt

De Schiedamse politie heeft een man aangehouden die de hele tijd naar 112 belde terwijl er niks aan de hand was. Hij belde niet alleen naar de politie maar ook naar de ambulancedienst, de marechaussee en de brandweer.
De man staat bij de politie bekend als verward persoon. Daarom besloten de agenten eerst met de man te gaan praten. Toen ze aanbelden zei hij volgens de politie heel serieus: "Het werd tijd, ik had al 18 keer gebeld!"
De politie ging de woning in van een man die de hele tijd voor niks naar 112 belde.
De politie ging de woning in van een man die de hele tijd voor niks naar 112 belde. © Politie
Na een kwartier praten vertrokken de agenten weer. Maar hun pogingen om de man te laten stoppen waren op niets uitgelopen: nog voor ze terug waren op het bureau had hij de alarmcentrale opnieuw gebeld. Daarop blokkeerde de meldkamer hem.
Toen was het nog steeds niet afgelopen. Hij besloot dan maar te bellen naar het algemene nummer van de politie met het verzoek om hem door te verbinden met de alarmcentrale. Toen de centrale dat weigerde, besloot hij de alarmcentrale van de marechaussee te bellen. Toen de medewerker daarvan hem ook niet wilde doorverbinden eiste hij een gesprek met de leidinggevende die hij vervolgens begon uit te schelden en te bedreigen.
Daarmee was voor de Schiedamse agenten de maat vol. Ze keerden terug naar zijn woning. Toen de man niet uit eigen wil de deur opendeed, gingen agenten met een stormram naar binnen.