Station Rotterdam Alexander krijgt metamorfose

Station Rotterdam Alexander gaat nu echt op de schop. Dinsdag is het officiƫle startschot voor de verbouwing gegeven.

Reizigers merken nu al iets van de verbouwing. Zo zijn er andere looproutes en staan op sommige plekken hekken.

Ook moeten ze rekening houden met omleidingen en vertraging vanwege de werkzaamheden. Zo rijden komend weekend geen treinen tussen Rotterdam, Den Haag en Gouda.

'Versleten station'

Het derde station van Rotterdam krijgt een flinke metamorfose. Waar het nu erg dicht is en soms benauwend kan zijn, wordt alles straks open, zegt een woordvoerder van de NS. Zo komt er veel glas en wordt het een modern pand.

"Het is nu een versleten stationnetje met een bepaalde architectuur die niet meer past bij wat mensen van een station verwachten."

Afbeelding

Makkelijkere overstap

Naast de esthetische make-over krijgt het station ook een functionele facelift. Het metro- en treinstation zitten straks onder één dak. "De overstap tussen trein en metro wordt daardoor veel beter voor reizigers", zegt de woordvoerder.

Station Rotterdam Alexander wordt dagelijks gebruikt door gemiddeld 37 duizend bus-, metro- en treinreizigers. Het station moet in de zomer van 2019 klaar zijn, alhoewel het werk dan nog niet helemaal op zit. De omgeving van het station wordt daarna onder handen genomen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: