OPMERKELIJK

Superheldenhuwelijk op Rotterdams stadhuis: Batman trouwt zijn Batgirl

Batman en Batgirl in de trouwzaal van het stadhuis
Batman en Batgirl in de trouwzaal van het stadhuis © Joop van der Hor
We kennen allemaal de term sprookjeshuwelijk, maar een superheldenhuwelijk? Da's nieuw! Deze week stapten Batman en Batgirl in het huwelijksbootje, onder toeziend oog van een bonte stoet aan andere striphelden.
Popeye, Olijfje, een foute FBI-agent, Cruella de Vil, clown Pennywise en vele anderen. Ze waren er woensdag allemaal bij toen Batman en Batgirl - of eigenlijk Farid Mangalie en Tiffany van Wel - elkaar aan de Coolsingel het ja-woord gaven.
Op de klanken van 'The Brave and the Bold', het bekende nummer uit de Batmanfilm, kwam het bruidspaar de trouwzaal binnen. "Het torentje van het stadhuis werd eraf geblazen", vertelt trouwambtenaar Joop van der Hor. "Dat was tot in de kamer van Aboutaleb te horen, denk ik."
Het bonte superheldengezelschap in de stadhuistuin
Het bonte superheldengezelschap in de stadhuistuin © Privé

'Nog niet meegemaakt'

Een huwelijk met allemaal superhelden, het was voor Van der Hor een nieuwe ervaring. "In bijna 400 huwelijken heb ik dit nog niet meegemaakt. Ik zie vaak hele mooie uitdossingen. Vooral mensen met een buitenlandse achtergrond dragen de mooiste kleding. Die komen ook weleens als koningen en koninginnen binnen. Daar zit natuurlijk een cultuur achter. Maar dit is zoiets bijzonders, zo anders."
Geheel in stijl droeg Van der Hor een politiepet. Die veranderde hem in James Gordon, de politiechef van Gotham City, de woonplaats van Batman en Batgirl. "Ik wilde het heel erg luchtig houden, klein en gewoon ludiek", verklaart de bruid de keuze voor een superheldenhuwelijk. "Op een gegeven moment zat ik met Farid op de bank en zei ik: zullen we niet gewoon verkleed gaan?"
Op 8 juli trouwen Tiffany en Farid opnieuw, 'op chique' in Frankrijk
Op 8 juli trouwen Tiffany en Farid opnieuw, 'op chique' in Frankrijk © Joop van der Hor

'Je bent niet goed'

Dat kon in eerste instantie niet op veel enthousiasme rekenen bij de bruidegom. Zijn antwoord? "Je bent niet goed, jij altijd met je ideeën", lacht Tiffany. Er gingen een paar weken overheen voordat Farid écht om was. "Maar hij kent me al zolang. Hij weet ook: als ze iets in haar hoofd heeft, dan krijg ik het er niet uit."
Vervolgens werden naaste vrienden en familie opgetrommeld. "We hebben aan iedereen die erbij was gevraagd om zich te verkleden. In eerste instantie reageerden ze eigenlijk allemaal van: wat ga jij nou weer doen? Dat kan alleen jij verzinnen. Naarmate de tijd vorderde, werd iedereen steeds enthousiaster en kwamen er steeds gekkere plaatjes van verkleedpakken voorbij. Iedereen ging er in mee."

Chateau

De echte bruiloft vindt over een paar weken plaats in Frankrijk. Dan wordt het huwelijk voltrokken 'zoals het hoort', zegt Tiffany. "Op chique, met mij in een mooie bruidsjurk en Farid in een mooi pak. Zaterdag 8 juli is de ceremonie, in een wijngaard en in een prachtig chateau, tussen de bergen. Het is een sprookje om te zien."
Het grote aftellen is inmiddels begonnen voor het stel, dat ook nog altijd met volle teugen nageniet van de happening op het stadhuis. "Ik had helemaal niet verwacht dat het zoveel teweeg zou brengen", vervolgt Tiffany. "Er waren ook opeens overal bodes. Iedereen stond te filmen. Allemaal toeristen die stilstonden maakten foto's van ons. Het was hilarisch, een hele leuke ervaring. En alle credits voor Joop. Die heeft het geniaal gedaan."
Tiffany (m) samen met twee vriendinnen
Tiffany (m) samen met twee vriendinnen © Privé