FC RIJNMOND

Snoei over Feyenoord-aanvoerder: 'Zou graag zien dat spelers als Kökcü voor meer verkocht worden'

FC Rijnmond met Mike Snoei
FC Rijnmond met Mike Snoei © Rijnmond
Een transfer van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü naar Benfica lijkt een kwestie van tijd. Daarvoor ontvangt Feyenoord in ieder geval rond de 30 miljoen euro van de Portugese kampioen. Een bedrag dat volgens de mannen van FC Rijnmond wel wat hoger had mogen zijn.
"Het prijskaartje was eigenlijk iets hoger, maar via het doorverkooppercentage probeert Feyenoord het bedrag verder op te krikken", duidt verslaggever Dennis van Eersel. "Ergens tussen de 20-25 procent deelt Feyenoord dan eventueel mee bij een volgende transfer, die details moeten nog beklonken worden."
Analyticus Thomas Verhaar, die voor het laatst aanschuift in FC Rijnmond, wordt niet heel enthousiast van 30 miljoen. "Als je ziet voor hoeveel Ajax hun belangrijkste spelers verkoopt... de club Benfica is voor mijn gevoel ook wat minder aansprekend dan een club uit de Premier League."
Telstar-trainer Mike Snoei, voormalig Spartaan, vult aan: "Een Ryan Gravenberch speelt bijna geen minuut bij Bayern München, maar hij werd door Ajax wel voor een groter bedrag dan 30 miljoen verkocht. Ik zou graag zien dat spelers als Kökcü ook voor wat meer verkocht worden. Feyenoord wil graag de vruchten plukken van een prima transferbeleid, dus denk ik dat ze Kökcü ook liever verkocht hadden aan een Engelse club."

Sparta

Uiteraard wordt ook de jacht van Sparta op Europees voetbal uitvoerig besproken in FC Rijnmond. Sparta slikte donderdagavond een late 1-1 tegen FC Twente, waarbij doelman Nick Olij volgens Verhaar niet veel te verwijten viel. Snoei sluit zich daarbij aan. "Olij probeert nog iets, ik denk niet dat dit een grove fout van de keeper is."
Volgens Snoei verdient Olij een kans in de selectie van het Nederlands elftal. "Ik denk dat hij prima de selectie in kan vullen als tweede of derde keeper. We hebben juist behoefte aan een frisse wind. Hij heeft het dik en dik verdiend."
Komende zondag wacht voor Sparta de apotheose in de strijd om Europees voetbal, op bezoek bij FC Twente. "Twente-uit of Twente-thuis is een enorm verschil", vindt Verhaar. "In mijn ogen is Twente de favoriet zondag."
Snoei heeft wel vertrouwen in een goede afloop voor Sparta. "Ik hoor veel dat ze kansloos zijn, maar ik denk nog steeds dat ze een goede kans maken. Op basis van wat ze het hele seizoen al hebben laten zien. Dat is indrukwekkend. Ik hoop dat ze zondag uit hun schulp durven te kruipen, net als donderdagavond. Je moet hun opbouw verstoren. Brutaal spelen daar."
Kijk hieronder de hele uitzending van FC Rijnmond terug.