112

Politie vindt op één dag in 2 woningen in Rotterdam-IJsselmonde en Dordrecht een dode man

Uit de woning aan de Wilbertoord in Rotterdam-IJsselmonde zou een zeer doordringende geur zijn gekomen, lijkend op ammoniak
Uit de woning aan de Wilbertoord in Rotterdam-IJsselmonde zou een zeer doordringende geur zijn gekomen, lijkend op ammoniak © Nieuws op Beeld
In woningen in Rotterdam-IJsselmonde en Dordrecht heeft de politie vrijdag kort na elkaar een overleden persoon aangetroffen. De zaken hebben niets met elkaar te maken. In beide gevallen gaat het om een man.
De politie doet in IJsselmonde inmiddels al uren onderzoek. Uit de woning aan de Wilbertoord zou een zeer doordringende geur zijn gekomen, lijkend op ammoniak. Volgens ooggetuigen kreeg een aantal agenten daardoor last van hun ogen. Ze moesten door collega's worden afgelost. De politie vermoedt dan ook dat de dode al enige tijd in het huis heeft gelegen.
Even later werd aan de Binnen Walevest in Dordrecht ook een lijk gevonden. Mensen trokken daar aan de bel omdat zij een sterke geur roken.
De politie benadrukt dat de gescheiden vondsten op één dag puur toeval zijn. Onderzocht wordt of het gaat om de bewoners van de woningen. Van een misdrijf gaat de politie voorlopig niet uit.