112

Verwarde man overlijdt na arrestatie met taser, Rijksrecherche onderzoekt dood

Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant in Rotterdam
Rijksrecherche doet onderzoek naar dood arrestant in Rotterdam © Nieuws op Beeld
Een verwarde man die vrijdagavond laat gearresteerd was op de 's-Gravenweg in Rotterdam-Kralingen, is in het ziekenhuis overleden. De man werd tijdens zijn aanhouding getaserd door de politie. Niet veel later werd hij onwel en moest worden gereanimeerd.
Agenten kregen rond 23:15 uur een melding van een persoon die in verwarde toestand op een voertuig was gesprongen. Volgens getuigen zou hij op een fiets zijn geweest en was hij op een tegemoetkomende auto ingereden. Na een korte achtervolging werd de verdachte met een stroomstootwapen overmeesterd.
Snel daarna werd de aangehouden man onwel. Agenten en andere hulpdiensten begonnen direct met reanimeren. Daarna werd hij meegenomen naar het ziekenhuis waar de 32-jarige man overleed.
De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de dood van de verdachte. Dat is normaal bij 'dit soort incidenten'. Het Openbaar Ministerie zegt tegen Rijnmond niets te kunnen zeggen over het onderzoek: "We weten niet of de man is overleden door het gebruik van de taser."