nieuws

'Maak de Groene Kruisweg veiliger'

groenekruisweg.jpg
groenekruisweg.jpg
ROTTERDAM - Voorbijgangers in de buurt van de plek op de Groene Kruislaan in Spijkenisse waar begin april een 19-jarige fietster door een auto werd doodgereden vinden het onbegrijpelijk dat er nog geen maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.
De gemeente Spijkenisse wil niet reageren op de situatie. Pas begin juni worden er op de kruising verkeerslichten geplaatst.
130 kilometer per uur
De 27-jarige automobilist uit Rotterdam wordt verdacht van doodslag. Hij werd dinsdag aangehouden, nadat uit technisch onderzoek bleek dat hij ten minste 130 had gereden. Op de weg is maximaal 80 km/u toegestaan.
De jonge vrouw reed die avond rond half tien op haar fiets richting de Groene Kruisweg. Met een vriendin kwam zij van de bioscoop Arcaplex. Toen Imre Cok de Groene Kruisweg overstak, werd ze aangereden door de automobilist. Omstanders probeerden haar nog te reanimeren, maar de vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen

Renovatie kruising

De kruising werd ten tijde van het ongeluk gerenoveerd. Nieuwe verkeerslichten, die de oude vervangen die begin november bij aanvang van de werkzaamheden werden verwijderd worden pas begin juni geplaatst.
De fietsersoversteek die Imre Cok gebruikte is inmiddels met hekken afgesloten.
foto: WyZphoto