Buurt: 'Moeder verwaarloosde haar kinderen'

Buurtbewoners van de moeder die vrijdag is opgepakt wegens nalatigheid, zeggen dat ze haar drie kinderen vaker alleen thuis liet. De jongens van 14, 12 en 2 jaar zijn inmiddels opgevangen door Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond.

De drie kinderen werden donderdag ternauwernood gered uit een brandende flatwoning aan de Grienderwaard in Rotterdam-IJsselmonde. Ze waren alleen thuis. De voordeur van het huis en de slaapkamerdeur van het oudste kind zouden op slot zijn geweest op het moment van de brand.

Verwaarlozing


Uit gesprekken met buurtbewoners ontstaat het beeld van langdurige verwaarlozing van de kinderen. Ook zou er drugs in het spel zijn. De drie kinderen waren vooral op zichzelf aangewezen. Zo zou de oudste vaak voor zijn twee jongere broertjes zorgen.

Schedelbreuk


Volgens een buurvrouw ging het zes maanden geleden mis. "De jongste van toen 1,5 jaar oud liep een schedelbasisfractuur op, omdat hij alleen aan het spelen was. Daarvan was hij nog steeds herstellende."

Jeugbescherming


Met een machtiging van de rechter zijn de drie kinderen uit huis geplaatst. Ook is er tijdelijk een kinderbeschermingsmaatregel opgelegd. Hiermee wordt de moeder beperkt in haar ouderlijk gezag. De Raad voor de Kinderbescherming krijgt twaalf weken de tijd om onderzoek te doen naar de thuissituatie.

De politie is vrijdagmiddag nog bezig met het onderzoek naar de brand aan de Grienderwaard. Ze zet daarvoor onder meer een speurhond in.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: