nieuws

Havendag Middelharnis mogelijk niet door wegens gesteggel om geld

Menheerse Havendag 2015
Menheerse Havendag 2015 © Organisatie Menheerse Havendag
De vijfde editie van de Menheerse Havendag in Middelharnis gaat dit jaar misschien niet door. Dat meldt het bestuur dat tot nu toe verantwoordelijk was voor het evenement 'met pijn in het hart'.
Reden voor de eventuele annulering is geld. De gemeente Goeree-Overflakkee maakte onlangs bekend dat een deel van het evenement door een andere partij wordt georganiseerd en bekijkt eerst hoe de subsidie kan worden verdeeld.
Het bestuur van het evenement vindt dat er financieel een te zwakke situatie is ontstaan om verdere verplichtingen aan te gaan. "Het maakt het organiseren van de vijfde Menheerse Havendag in het eerste weekend van juni tot een onmogelijke missie", staat in een verklaring.
De gemeente Goeree-Overflakkee is teleurgesteld in de getrokken conclusie. "De betrokken partijen zijn immers nog met elkaar in gesprek. De komende week wordt overlegd met de organisatoren om te bespreken welke obstakels een mooi evenement als de Menheerse Havendag nog in de weg staan", schrijft de gemeente op haar Facebookpagina.
De Menheerse Havendag werd in 2014 voor het eerst georganiseerd. Er zijn op die dag allerlei activiteiten, zoals een zeskamp, verschillende demonstraties en een streekmarkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl