nieuws

Op een quad via de Zijderoute naar Shanghai

nquad21_041.cropresize.tmp.jpg
nquad21_041.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Eeuwen geleden deed ontdekkingsreiziger Marco Polo het al: het volgen van de zijde-route door centraal Azië. De 29-jarige Mark van der Werff uit Rotterdam en de 43-jarige Sander Parmentier uit Den Haag gaan in de voetsporen treden van Marco Polo.
Zij vertrekken op 1 mei vanaf de Rotterdamse Rijnhaven op twee quads naar de World Expo in Shanghai. In Shanghai gaan zij de foto’s die zij tijdens de reis hebben gemaakt tentoonstellen. Als de twee dan over een half jaar via Mongolië en Kazachstan terug komen in Rotterdam hebben zij in totaal 30.000 kilometer afgelegd, genoeg voor een plek in het Guinness Book of Records.
Mark en Sander zijn niet van plan om de geasfalteerde wegen te nemen. Ze willen diep door de binnenlanden trekken en zo contact leggen met de lokale bevolking. En of dat allemaal nog niet genoeg is voeren de twee onderweg ook nog opdrachten uit.
Om geld in te zamelen voor het goede doel SOS kinderdorpen zullen zij extreme uitdagingen aangaan die mensen via hun website www.sos-2010.com aandragen. Via deze site zullen de avonturiers de lezers ook op de hoogte houden van hun voortgang door middel van reisverslagen.