nieuws

Sluiting dreigt voor speeltuin Rotterdam-Zuid

NSPEELTUIN.cropresize.tmp.jpg
NSPEELTUIN.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Speeltuin Varkenoord op Rotterdam-Zuid dreigt gesloten te worden, terwijl al generaties lang kinderen er met veel plezier komen.
Het probleem is dat deelgemeente IJsselmonde geen geld meer heeft om een betaalde toezichthouder in de speeltuin te laten werken. Daardoor komt het meeste werk op de schouders van de 79-jarige Jannie Visser terecht. Voor oma Klooster, zoals ze ook wel genoemd wordt, is dat eigenlijk te zwaar.
Vrijwilligers zijn er nauwelijks te vinden in de wijk, omdat er veel moeders en vaders aan het werk zijn overdag. Iedereen hoopt dus dat IJsselmonde alsnog een potje kan vrijmaken zodat er een toezichthouder komt. Woensdagmiddag hebben kinderen en ouders van de speeltuin 9-honderd handtekeningen aan de deelgemeente aangeboden. Wellicht dat de deelgemeente daardoor toch overstag gaat.
In ieder geval heeft Bram van Hemmen van de deelgemeente al wel toegezegd dat de speeltuin in de meivakantie gewoon open kan gaan. Wat er na die tijd gaat gebeuren, dat is onduidelijk.