nieuws

KNVB-preses Van Praag prijst Feyenoord

VanPraag.cropresize.tmp.jpg
VanPraag.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - KNVB-preses Michael van Praag heeft woensdag zijn waardering uitgesproken voor het krachtdadige beleid van Feyenoord ten aanzien van het wangedrag onder de eigen aanhang. ,,Ik hoop dat dit kordate optreden een voorbeeld is voor andere clubs'', gaf de bondsvoorzitter te kennen.
Ongeveer 150 'fans' van de Rotterdamse club verstoorden afgelopen zaterdag de training van de A-selectie. Zij betraden het trainingsveld en gaven coach Mario Been en zijn spelers duidelijk te verstaan dat een dag later in de uitwedstrijd tegen koploper FC Twente absoluut moest worden verloren. Alles beter dan aartsrivaal Ajax aan de landstitel helpen, zo luidde de dringende boodschap van de brutale meute, die ook nog eens zeven ballen ontvreemdde.
De clubleiding van Feyenoord legde maandag meteen aan twaalf supporters een stadionverbod op. Zij waren op basis van camerabeelden snel geïdentificeerd. De directie liet weten dat de komende weken verder zal worden gezocht naar personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van de gedragsregels in en rond De Kuip.
Van Praag: ,,In het kader van het programma Sportiviteit en Respect heb ik afgelopen weekeinde nog eens herhaald dat een grote verantwoordelijkheid ligt bij de clubbestuurders als we praten over het uitbannen van ongewenst gedrag op en rond de voetbalvelden. Feyenoord heeft de boodschap goed begrepen en heeft veel moeite gedaan de identiteit van de indringers te achterhalen en hen passend te straffen. Daar ben ik zeer tevreden over.''