nieuws

Feyenoordfan wil schadevergoeding KNVB

knvb-beker.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
knvb-beker.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Supporter Dirk Vermaat wil een schadevergoeding van de KNVB, omdat de oorspronkelijke bekerfinale Feyenoord-Ajax niet is doorgegaan. Volgens Vermaat heeft de bond in strijd met de reglementen besloten tot een dubbele wedstrijd.
De claim bedraagt 60 euro: de reiskosten die moesten worden gemaakt om een kaartje te halen bij een ticketservice in Volendam. Vermaat: “Hier in de regio Rotterdam was het veel te druk. Om zeker te zijn van een kaartje is mijn zoon de dag ervoor naar Volendam gegaan. De 30 euro voor dat kaartje krijg ik uiteraard terug, maar ik wil ook de reiskosten”.
Vermaat weet waar hij het over heeft: hij is in het dagelijks leven advocaat in Barendrecht. “De KNVB heeft speciale reglementen gemaakt voor deze bekerfinale. Daar staat in dat er maar één finale is en wel op 25 april. Van die datum kan alleen worden afgeweken als het slecht weer is, of als de burgemeester het verbiedt. Welnu: Aboutaleb heeft gezegd dat wat hem betreft de finale gewoon door kon gaan. De KNVB heeft dus eenzijdig besloten die wedstrijd af te gelasten en dat kan niet volgens de eigen regels”.

Kort geding

De advocaat denkt dat het spelen van een dubbele finale zelfs bij de rechter kan worden tegengehouden. “Dat had je dan natuurlijk eerder moeten doen, maar ik denk dat een kort geding kansrijk zou zijn. Feyenoord had in ieder geval op basis van de reglementen kunnen weigeren om de wedstrijd in tweeën te spelen”.
Een woordvoerder van de KNVB zegt de brief van Dirk Vermaat met belangstelling af te wachten. “Maar ik wijs er vast op dat er consensus was tussen alle partijen dat die ene finale niet doorging. We hebben gehandeld in de geest van de reglementen”.
Vermaat, tot slot, heeft geen nieuw kaartje aangeschaft voor de return van de bekerfinale in de Kuip. “Ik hoop natuurlijk dat Feyenoord wint, maar ik ga niet. Ik vind dit geen finale meer en ik denk dat een hoop mensen er zo over denken”.
Luister naar het gesprek met advocaat en Feyenoordfan Dirk Vermaat: