nieuws

Rotterdam zoekt ongebruikelijke oplossing voor probleemwijken

Burgemeester Aboutaleb heeft experts vanuit een heel andere beroepsgroep gevraagd te kijken om problemen in achterstandswijken aan te pakken. Zo kwam hij onder meer uit bij een dijkenbouwer. “Soms ligt de oplossing voor een vraagstuk niet altijd daar waar een vraagstuk ook is.”
Burgemeester Aboutaleb wil onderzoeken of het Nederlandse succes van dijken bouwen toegepast kan worden op sociale vraagstukken van hardnekkige criminaliteit, slechte woningen en werkloosheid.
"Kunnen we leren van de geweldige kennis om de gevaren van water te bestrijden, en die technieken gebruiken om ingewikkelde vraagstukken in Rotterdam-West op te lossen?", vraagt de burgemeester zich af.
Voor dit experiment heeft hij een watermanager gevraagd om een jaar lang met zijn technische kennis achterstandsproblemen te analyseren.

Wiskundige formule


De burgemeester gelooft niet dat een waterexpert een wiskundige formule kan ontwikkelen voor de sociale vraagstukken in de grote stad, maar dat hij wél kan inspireren om tot nieuwe inzichten te komen.
"Het klinkt nog een beetje als abracadabra, maar ik hoop over een jaar te kunnen vertellen: zo gaan we het doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl