nieuws

Schenking 100 foto's 'enorme verrijking' voor Nederlands Fotomuseum

Print van Werner Mantz uit 1927 bij het Nederlands Fotomuseum
Print van Werner Mantz uit 1927 bij het Nederlands Fotomuseum
Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is blij met de schenking van honderd vintage foto's van fotograaf Werner Mantz. "Mantz wordt wereldwijd gezien als één van de belangrijkste architectuurfotografen", vertelt curator collecties Loes van Harrevelt.
Een selectie uit de schenking zal vanaf 18 mei te zien zijn in de tentoonstelling over Werner Mantz. Die dag zullen de foto's officieel overhandigd worden.
"Deze schenking is een enorme verrijking van de reeds bestaande fotocollectie van Mantz, die wij sinds 2001 beheren", vervolgt Van Harrevelt.

Vintage prints


Op de prints zijn zowel architectuurfoto's, als portretten te zien. "De foto’s verdienen bewaard te blijven voor het nageslacht en wel onder optimale condities", zegt de zoon van de fotograaf. Hij vindt het belangrijk dat het archief zoveel als mogelijk bij elkaar blijft.
"Het fotomuseum heeft al jaren het complete negatievenarchief van Mantz in het beheer. Van zijn bekende foto's van architectuur tot de verschillende foto-opdrachten die hij van de Provinciale Waterstaat en de Staatsmijnen kreeg, allerlei foto's zijn vanaf 18 mei te zien in het museum op de Kop van Zuid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl