De Kuip heeft opnieuw de beste grasmat

De Kuip heeft opnieuw de beste grasmat van Nederland. Het veld is als winnaar uit de veldencompetitie van de Vereniging voor contractspelers (VVCS) gekomen. Aanvoerders van alle eredivisieclubs beoordeelden het veld van Feyenoord als beste. En dat alweer voor de vijfde keer op rij. "Het blijft speciaal", aldus grasmeester Erwin Beltman.

"We zijn er 24/7 mee bezig. Op de wedstrijddagen beginnen we 's ochtends vroeg met maaien en belijnen. Na de wedstrijd gaan we gelijk door met herstellen", zegt Beltman over zijn werk. De grasmeester blijft ook innoveren in zijn methodes. "We mogen ieder jaar investeren in nieuw materiaal en personeel. De zwakste schakels in de ketting worden elk jaar verbeterd."

Beltman baalt wel van het vuurwerkincident in de bekerfinale van Feyenoord tegen AZ, toen AZ-supporters vuurwerk op het veld gooiden. "Dat is nooit leuk om te zien, maar het schijnt tegenwoordig een trend te zijn. Het is gewoon zonde. Wij repareren dat gras wel weer, dat is voor ons geen weken werk. Het is alleen gewoon nergens voor nodig."

Het veld van de Rotterdamse club kreeg een 4,8 op een maximale score van 5. Danny Hesp, voorzitter van de VVCS, reikte de schaal uit aan grasmeester Erwin Beltman.

De ranglijst van beste velden in Nederland komt tot stand via de aanvoerders van clubs, die na elke wedstrijd een cijfer doorgeven.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren