nieuws

Sparta weer zonder Kortsmit, Nelom twijfelgeval

Bij Sparta staat donderdagavond in de play-offs wedstrijd tegen FC Emmen opnieuw Leonard Nienhuis onder de lat. Roy Kortsmit is nog geblesseerd en mist hoogstwaarschijnlijk ook de return zondag. Of Miquel Nelom inzetbaar is, is nog twijfelachtig. Hij heeft liesklachten.
De geblesseerde keeper Jannik Huth heeft Sparta al verlaten. Hij is teruggekeerd naar Duitsland. Huth werd door Sparta gehuurd van FSV Mainz. Bart Vriends is geschorst. Michel Breuer lijkt hem te vervangen, ook omdat Jeffrey Chabot niet inzetbaar is.
De druk in de confrontatie met FC Emmen ligt bij Sparta, weet ook Advocaat. "Wij moeten winnen om in de eredivisie te blijven. Voor FC Emmen zou promotie alleen maar geweldig zijn. Als Sparta degradeert dan zijn daar veel consequenties aan verbonden. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren. Voor de fans en iedereen.”
FC Emmen - Sparta begint donderdag om 18.30 uur en is uiteraard live te volgen op Radio Rijnmond. De Rotterdammers moeten over twee duels winnen van FC Emmen om ook komend seizoen in de eredivisie actief te zijn. Zondag is de return op het Kasteel.