Vijf jaar cel en tbs voor uitbuiten minderjarigen in prostitutie

De rechter in Rotterdam heeft vijf jaar cel en tbs opgelegd in een grote zedenzaak. De verdachte had twee meisjes van 14 en 17 jaar tot prostitutie gedwongen.

Met het jongste meisje heeft de verdachte langere tijd een seksuele relatie gehad. Hij had daar ook een filmpje van gemaakt en gedreigd dat online te zetten. De man is de buurman van het meisje.

De 33-jarige Humphrey R. beweerde dat de meisjes al in de prostitutie zaten en dat hij hen slechts had geholpen. Maar de rechter vindt de verklaringen van de slachtoffers betrouwbaar. 

De verdachte had een onderzoek naar zijn geestesvermogens geweigerd. De rechter put uit oudere rapporten om vast te stellen dat de man wel degelijk een antisociale en narcistische stoornis heeft. Daarbij is ook gekeken naar zijn gedrag tijdens de zitting.

"De verdachte heeft er ter terechtzitting op geen enkele wijze blijk van gegeven het verwerpelijke van zijn handelen in te zien, en dat rekent de rechtbank hem zwaar aan."

De man is eerder veroordeeld voor poging tot doodslag en verkrachting. De rechter stelt ook vast dat de kans op herhaling groot is, als de man niet wordt behandeld.

De twee slachtoffers krijgen een schadevergoeding van respectievelijk 5000 (toen 14-jarige) en 2000 euro (17-jarige). Daarnaast mag hij gedurende vijf jaar geen contact opnemen met de meisjes.

De volledige uitspraak is hier te lezen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: