Patiënten Daniel den Hoed aangekomen op nieuwe locatie

De patiënten van de Daniel den Hoed in Rotterdam zijn aangekomen op de nieuwe locatie van het Erasmus MC. De eerste speciaal omgebouwde verhuiswagen vertrok vrijdagochtend vanaf de Groene Hilledijk in Rotterdam-Vreewijk en kwam iets na 08:00 uur aan bij het nieuwe ziekenhuis. De verwachting is dat de laatste patiënt rond 14:15 uur over is naar het nieuwe gebouw.

"We lopen iets voor op schema, en dat is goed. We zijn fanatiek van start gegaan vanochtend", zei Professor Stefan Sleijfer van de afdeling Interne Oncologie. Toch was er vanochtend ook even vertraging toen er een kat in de Maastunnel werd aangetroffen.

"Daardoor was er enige oponthoud, maar we zorgen toch ook voor de dieren", zegt Jan van Velzen, manager Vastgoed. "We gaan weer door en we wachten op de volgende rit."

Verhuizing


De patiënten worden in een colonne naar het nieuwe ziekenhuis aan het Dr. Molewaterplein gebracht. De Daniel den Hoed komt in dat ziekenhuis op de twaalfde verdieping.

Om de verhuizing voor de meer dan vijftig patiënten zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er onderweg een aantal maatregelen genomen. Er zijn speciale verhuiswagens met artsen en verpleegkundigen aan boord, er worden meer dan tachtig verkeersregelaars ingezet en ook politie en ambulance rijden mee in de colonne.

Sluis


Op het Erasmus MC is net als bij de Daniel den Hoed op zuid een tent met sluis geplaatst waar de vrachtwagen doorheen gaat. Die sluis staat los van de rest van de verpleegafdeling en zorgt ervoor dat patiënten veilig naar binnen kunnen.

"Het is een hoog gebouw en er is veel wind, dat vangen we hiermee af. Er staat ook een heater; omdat het wel fris ia, maar het weer is uitstekend voor de verhuizing. En er is ook nog veel bouwstof dus hiermee willen we voorkomen dat dat hier binnen komt", zegt Van Velzen.

Tekst gaat verder onder de Tweet


Betere omstandigheden


De verhuizing naar de nieuwbouw is volgens Sleijfer noodzakelijk om topkwaliteit zorg te kunnen blijven bieden. "Het geeft een boost aan de kwaliteit. Het worden betere omstandigheden en een betere kwaliteit van zorg."

"We gaan met een nostalgisch gevoel weg. Het is net als het ouderlijk huis verlaten: het was een mooie tijd, maar nu gaan we door", zegt Sleijfer. 


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Erasmus MC Maak kanker kansloos
Deel dit artikel: