nieuws

Grote wanbetalers-actie politie levert elf duizend euro op

politie.hoogvliet.cropresize.tmp.JPG
politie.hoogvliet.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Een grote politie-actie in Hoogvliet en Pernis heeft dinsdagmiddag en -avond bijna elfduizend euro aan nog openstaande boetes opgeleverd. De actie duurde van half drie 's middags tot tien uur 's avonds.
De politie hield de actie met bijna honderd agenten van verschillende politiediensten om een achterstand aan openstaande boetes weg te werken. In de middag gebeurde dat door kentekens van auto's te scannen met speciale apparatuur om nummerplaten te herkennen. In het geval van een zogenaamde 'hit', werd de auto direct aan de kant gezet. In totaal werden er bijna 4500 auto's gescand, bij dertien gingen de alarmbellen rinkelen.
Thuis
In de avonduren werd bij de wanbetalers thuis aangebeld. Hoewel niet iedereen thuis was, werd wel een aantal mensen in de gelegenheid gesteld om de openstaande boetes direct te betalen. Het ging om bedragen van enkele tientjes tot enkele duizenden euro's. Naast het innen van de openstaande boetes schreef de politie tijdens de controles ook bijna zestig nieuwe boetes uit, onder meer voor te hard rijden, bellen in de auto, niet dragen van de gordel in de auto en belediging.
Daarnaast werden nog twee rijbewijzen en twee auto's in beslag genomen.
Luister naar de reportage van verslaggever Leo Roubos: