Jessie (14) drumt voor de zevende keer tijdens de Roparun

Op Tweede Pinksterdag worden deelnemers van de Roparun traditiegetrouw onthaald bij de Daniel den Hoed kliniek. De 14-jarige Jessie Riethoff en haar drumstel zijn zelf inmiddels ook een traditie op deze dag: Jessie staat maandag voor de zevende keer voor de Daniel den Hoed kliniek aan de Groene Hilledijk om de deelnemers al drummend een muzikaal steuntje in de rug te geven.

"Ik doe het omdat ik drummen leuk vind, en om de teams te steunen", vertelt de 14-jarige over haar actie. "Mijn opa is overleden aan kanker en mijn moeder heeft het ook gehad." 

Jessie is de hele dag voor de kliniek te vinden om geld op te halen voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Voorbijgangers kunnen contant geld doneren, maar ze kunnen ook via de website een steentje bijdragen. De teller staat daar inmiddels op meer dan vierhonderd euro.

"Van 10:00 uur tot 18:00 uur sta ik te drummen", blikt ze vooruit op aanstaande maandag. Ze drumt verschillende liedjes, maar krijgt soms ook verzoekjes van de teams die langskomen. "Dan blijven ze een paar nummers staan en gaan ze meedansen en -zingen."

De ouders van Jessie zijn apetrots. "Mijn vader heeft een groot gedeelte van zijn ziekte in het Daniel den Hoed gelegen", vertelt Jessies moeder. Toevallig: hij zou precies vandaag 78 jaar worden. "Opa zou trots op haar zijn."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: