nieuws

Sleeking maakt Dordtse wethoudersposten bekend

27-09-stadhuis dordrecht.jpg
27-09-stadhuis dordrecht.jpg
ROTTERDAM - Formateur Piet Sleeking heeft de portefeuilleverdeling van het Dordtse nieuwe college van b en w  bekendgemaakt. Ook gaf hij een voorzetje op wat de stad de komende vier jaar van het nieuwe bestuur kan verwachten.
Inzetten op een veilige en leefbare stad
Sleeking (Beter voor Dordt) wordt na 16 jaar raadslidmaatschap wethouder van Ruimtelijke Ordening en Bestuurlijke Vernieuwing. De nieuwe ploeg zal volgens hem vooral inzetten op een veilige en leefbare stad. "Er is te veel overlast in de stad, het vorig college deed daar te weinig aan", vindt hij. Andere speerpunten zijn het arbeidsmarktbeleid en duurzaamheid.
Nieuwe visie
Volgens Sleeking zal de komende jaren gewerkt worden vanuit een nieuwe visie op de stad: "Er zijn de afgelopen jaren ook goeie dingen gebeurd, maar wij gaan meer naar de stad zelf kijken". Met het oog op forse rijksbezuinigingen krijgt CDA-er Dion van Steensel een zware klus. Hij blijft wethouder en krijgt opnieuw de portefeuille financiën. Daarnaast krijgt hij onderwijs en sociale zaken.

Eén vrouw in het college

Ferdinand van den Oever (VVD) wordt opnieuw wethouder van Economische Zaken en Verkeer en Vervoer. Hij krijgt er cultuur bij. De nieuwe Beter voor Dordt-wethouder Harry Wagemakers gaat Welzijn en Zorg doen. Zijn partijgenote Rinette Rijnveen krijgt Wonen en Leefbaarheid. Ze is de enige vrouw in het Dordtse college. Sleeking wilde er eigenlijk twee, maar dat is niet gelukt.