nieuws

Veroorzaker fatale aanrijding reed 130 km p/u

spijkenisse.cropresize.tmp.jpg
spijkenisse.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De politie heeft een 27-jarige Rotterdammer, die op 1 april een fietster doodreed op de Groene Kruisweg in Spijkenisse, aangehouden op verdenking van doodslag.
De man wordt ervan verdacht met een veel te hoge snelheid een dodelijke aanrijding te hebben veroorzaakt, waarbij de 19-jarige in Eindhoven studerende Hoogvlietse Imre Cok om het leven kwam.
Hij werd dinsdag aangehouden, nadat uit technisch onderzoek is gebleken dat hij ten minste 130 had gereden. Op de weg is maximaal 80 km/u toegestaan.
De jonge vrouw reed die avond rond half tien op haar fiets richting de Groene Kruisweg. Met een vriendin kwam zij van de bioscoop Arcaplex. Toen Imre Cok de Groene Kruisweg overstak, werd ze aangereden door de automobilist. Omstanders probeerden haar nog te reanimeren, maar de vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen
De kruising werd ten tijde van het ongeluk gerenoveerd. Nieuwe verkeerslichten, die de oude vervangen die begin november bij aanvang van de werkzaamheden werden verwijderd, worden pas eind mei geplaatst. De fietsersoversteek, die Imre Cok gebruikte, is inmiddels met hekken afgesloten.
Op vrijdag 9 april, ruim een week na het ongeluk, werd een stille tocht gehouden door de vriendin van Imre, die getuige was van het ongeluk. Een bloemenzee, aan de Arcaplex-zijde van de Groene Kruisweg, herinnert aan de tragische gebeurtenis.
De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Bekijk hier een item van TV Rijnmond van begin april:
foto: Peter Konings