Valse start voor hockeydames Rotterdam in promotiestrijd

HC Rotterdam
De hockeydames van Rotterdam zijn zondag met een nederlaag begonnen aan de play-off voor directe promotie naar de hoofdklasse. Het vrouwenteam van coach Kees Wortmann kon in eigen huis niet winnen van Pinoké uit Amstelveen (0-2).
Na veertien minuten schoot Marjo Ceulen de bezoekers uit Amstelveen op voorsprong (0-1). In de 41e minuut zette Sterre Deetman vanuit een strafcorner de score naar 0-2. Zaterdag is de return op het terrein van Pinoké.
Rotterdam, dat kampioen is geworden in de overgangsklasse A, moet tegen Pinoké twee wedstrijden winnen om direct naar het hoogste niveau te promoveren. Als dat niet lukt, dan wacht een herkansing tegen Groningen, de nummer elf van de hoofdklasse. De speeldagen zijn woensdagavond 30 mei, zaterdag 2 juni en zondag 3 juni.