112-NIEUWS

Tussen 150 en 200 huizen in Dordrecht uren zonder stroom | Voor bijna 10 miljoen euro aan coke in containers met bananen en bloembollen gevonden

De politie onderschepte in maart duizend kilo coke in de Rotterdamse haven.
De politie onderschepte in maart duizend kilo coke in de Rotterdamse haven. © OM Rotterdam
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van donderdag 22 juni.

Tussen 150 en 200 huizen in Dordrecht uren zonder stroom

Bij werkzaamheden aan een verdeelstation aan het Admiraalsplein in Wielwijk in Dordrecht is een transformator uitgevallen. Er kwam een vonk vrij waardoor er roet op de transformator kwam. Die wordt volgens een woordvoerder van netwerkbedrijf Stedin dan automatisch uitgeschakeld.
Volgens de brandweer kregen twee werknemers van de aannemer een elektrische schok toen de vonk vrij kwam, maar gaat het goed met ze. Alle huizen moeten uiterlijk 18.45 uur weer stroom hebben, volgens de woordvoerder van Stedin.

Voor bijna 10 miljoen euro aan coke in containers met bananen en bloembollen gevonden

De douane heeft woensdag in de Rotterdamse haven in de koelmotor van drie containers met bananen en bloembollen in totaal 127 kilo cocaïne gevonden. Op straat is de coke volgens het Rotterdamse OM 9,5 miljoen euro waard.
De twee containers met bloembollen kwamen uit Nieuw-Zeeland. De drugs is er vermoedelijk tijdens een tussenstop in Panama in gestopt. De drugs in de bananencontainer is er waarschijnlijk ook in Panama ingedaan. Die container komt oorspronkelijk uit Guatemala.
De douane haalde pakken coke uit de koelmotorruimte van containers met bloembollen en bananen.
De douane haalde pakken coke uit de koelmotorruimte van containers met bloembollen en bananen. © OM Rotterdam

Douane onderschepte in maart 1200 kilo coke in Rotterdamse haven

De douane heeft op 12 en 14 maart 1082 en 206 kilo coke in de Rotterdamse haven onderschept. De grootste partij zat in een container uit Colombia vol jute zakken en tassen. De kleinste lading drugs zat in een container met bananen uit Guatemala die via Panama naar Rotterdam verscheept is. Het Rotterdamse OM maakte deze vangst in het belang van het onderzoek naar de smokkelaars pas drie maanden later, donderdag 22 juni, bekend. Het team van het OM, de Douane, de FIOD en Zeehavenpolitie zetten hun onderzoek naar de cokesmokkelaars voort, schrijft het OM Rotterdam in een persbericht.
Op een deel van de onderschepte coke zaten afbeeldingen van een voetbal.
Op een deel van de onderschepte coke zaten afbeeldingen van een voetbal. © OM Rotterdam

Kind aangereden, politie zoekt bestuurder die doorreed

De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die gisteravond in Schiedam een jongetje van 4 jaar aanreed en er daarna vandoor ging.
Het ongeluk was rond kwart voor zeven op de Van Ostadelaan in Schiedam. Volgens een woordvoerder van de politie was het slachtoffer er niet best aan toe, maar is de jongen nu inmiddels weer thuis.
Het is niet duidelijk door wat voor auto de jongen is aangereden. De ouders namen het jongetje meteen mee naar het ziekenhuis. Andere getuigen hebben zich nog niet bij de politie gemeld.

Auto in brand, mogelijk brandstichting

De politie is een onderzoek gestart naar een autobrand aan de Sluisjesdijk bij de Waalhaven. Rond half drie was er brand ontstaan in een personenauto, op de kruising met de Willingestraat.
Bij de brand is ook een klap gehoord. Het is niet duidelijk of dat ook echt een explosie is geweest, of dat de klap is veroorzaakt door de brand.
De brandweer heeft de zaak overgedragen aan de politie, omdat er mogelijk sprake is van brandstichting.

Auto total loss na eenzijdig ongeval

Rond half 3 vannacht reed een automobilist met hoge snelheid rechtdoor over de rotonde. Daarbij zijn meerdere verkeersborden omgereden, waarna de auto frontaal tegen een paal klapte. Na de botsing is de auto in brand gevlogen. Het gaat om een BMW van de serie Sedan.
Voor zover bekend zat er maar een persoon in de auto. De bestuurder is met spoed naar het EMC Rotterdam vervoerd. De politie meldt dat er alcohol in het spel was. Daarop heeft de man een rijontzegging gekregen en justitie bepaalt nu wat er met zijn rijbewijs zal gebeuren.
Schade aan auto in Vlaardingen
Schade aan auto in Vlaardingen © JBMedia

Vier mensen naar ziekenhuis door koolmonoxide

Vier bewoners van een flat aan het Banckertplein in Hendrik-Ido-Ambacht zijn woensdagavond naar het ziekenhuis gebracht. Ze kregen last van een hoge concentratie koolmonoxide. Volgens lokale media zouden het een man, vrouw, peuter en baby zijn. Hoe het nu met ze gaat is onduidelijk.
Uit onderzoek bleek dat het om een kapotte geiser ging. De leverancier is op de hoogte gebracht en gaat onderzoek doen. Ook in enkele omliggende appartementen was een lichte verhoging koolmonoxide gemeten. In die panden heeft de brandweer geventileerd. Ook in het appartement waar de geiser hangt is geventileerd en inmiddels alles weer veilig.
De hulpdiensten rukten massaal uit naar Hendrik-Ido-Ambacht
De hulpdiensten rukten massaal uit naar Hendrik-Ido-Ambacht © ZHZActueel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl