nieuws

Familieruzie mondt uit in vechtpartij en zeven arrestaties

Archief
Archief © Flickr / Ramon Vasconcellos (cc by-sa 2.0
Bij een uit de hand gelopen familieruzie in de Wielwijk in Dordrecht zijn maandag zes mannen en één vrouw opgepakt. De politie moest hierbij ook pepperspray gebruiken en een politiehond inzetten.
De familieleden zouden al langer een conflict met elkaar hebben. Dit mondde maandag rond 18:15 uur uit in een vechtpartij. Buurtgenoten uit de Willem Barentszstraat waarschuwden de politie. Toegesnelde agenten hebben de ruziemakers vervolgens uit elkaar gehaald.
In totaal zijn zes mannen, in de leeftijd van 18 tot 54 jaar, en een 47-jarige vrouw gearresteerd voor mishandeling, belediging en opruiing. Een meisje raakte tijdens de ruzie lichtgewond en is nagekeken door ambulancepersoneel.

Aanval met klauwhamer


Volgens de politie probeerde een van de aangehouden mannen, een 54-jarige Dordtenaar, agenten te lijf te gaan met een klauwhamer. Dat was het moment waarop de politie besloot de pepperspray en politiehond in te zetten.
Zowel deze man als een andere verdachte, een 21-jarige man, liepen een bijtwond op door de politiehond.
Volgens omstanders escaleerde de ruzie pas toen de politie er bij kwam. "Agenten kwamen aanrijden, sprongen de auto uit en trokken meteen hun stokken", vertelt Richard van Kooten, die ook in de Willem Barentszstraat woont.

'Ze ramden er meteen op los'


"Ze gooiden dat tuinhekje open en zijn met een mannetje of zes, zeven gelijk aan het rammen gegaan tegen jongens die eigenlijk gewoon in de tuin stonden."
Volgens Van Kooten werd de 21-jarige man zonder aanleiding vier keer gebeten door de politiehond, in onder andere zijn armen en ribbenkast. De 21-jarige zou alleen de ruzie tussen broer en neef hebben willen sussen.
Zijn 54-jarige vader kwam pas met een klauwhamer aanzetten, toen diens dochter van 14 bij haar broer wilde kijken en door de politie geduwd werd, zegt Van Kooten. "Hij kreeg een waas voor zijn ogen, en rende naar achter om iets te halen om zijn gezin te beschermen."
Ook de 43-jarige schoonvader van de gebeten man zou klappen met een wapenstok hebben gekregen toen hij wilde kijken hoe het met zijn schoonzoon ging.
De politie doet onderzoek naar de vechtpartij.