nieuws

Topkok opent nieuw restaurant in Rotterdam

Sterrenchef Wim Severein begint in juli een nieuw restaurant in het Rotterdamse Marriott hotel bij Rotterdam Centraal. De jonge Rotterdamse chef had eerder al een ster met zijn brigade gehaald in het Wereldmuseum, nu gaat hij opnieuw voor een ster in het Marriott Hotel.
"Ik wilde zelf iets beginnen zonder ergens aan vast te zitten en nu kan ik dat, geweldig!", aldus Wim Severein. Het Marriott Hotel gebruikte één van de mooiste ruimtes van het hotel tot nu toe voor het ontbijtbuffet. "En dat is eigenlijk zo zonde. Toen we met elkaar in aanraking kwamen hebben we gezegd: ja dit moeten we doen", zegt Claudia van der Graaf van het Rotterdamse Marriott Hotel.
Officieel begin je als chef in een nieuw gebouw zonder sterren. "We houden voor mister Michelin uiteraard wel een tafeltje vrij. Dan kan hij goed komen proeven", lacht Severein.
Het restaurant staat volledig op zichzelf en Severein huurt dus een ruimte in het hotel. "Dat concept zien we ook bij het Hilton Hotel, dat heeft daar goed gewerkt met sterrenchef Mario de Ridder. Wij willen hier nog een stapje verder gaan, zeker met dit prachtige uitzicht moet dat goed komen!", zegt Van der Graaf.
De ruimte wordt nu verbouwd en in juli opgeleverd met een groot feest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl