'Handgranaat gevonden bij Villa Thalia Rotterdam'

Voor de deur van discotheek Villa Thalia in Rotterdam is woensdagmiddag mogelijk een explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft onderzoek gedaan bij de club aan de Kruiskade.

De politie kreeg woensdag een melding van een personeelslid van de club dat er iets was gevonden voor de ingang. Een explosievenexpert van de politie kwam kijken en schakelde vervolgens de EOD in.

De directe omgeving rond de discotheek werd voor voetgangers afgezet, overig verkeer kon wel van de Kruiskade gebruik maken. De naastgelegen toegangsweg naar de parkeergarage aan de Kruiskade werd wel tijdelijk afgesloten. Rond 15:00 uur ging de garage weer open.

"Het voorwerp is inmiddels weg en de afzetting is voorbij", vertelt politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen op Radio Rijnmond. 

Om wat voor voorwerp het precies gaat, is nog niet duidelijk. Volgens een wijkagent zou het gaan om een echte handgranaat, maar dat kan de woordvoerder van de politie niet bevestigen.

 

De EOD heeft het projectiel meegenomen naar een andere plek voor verder onderzoek. Bij de club zelf zijn specialisten van forensische opsporing aanwezig om te kijken naar aanwijzingen die kunnen leiden naar de eventuele dader(s). "Met dat forensisch onderzoek zijn we nog wel even bezig", besluit de woordvoerder. Er zijn nog geen mensen opgepakt.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Centrum
Deel dit artikel: