nieuws

​Rotterdam stemt voor ‘Kinderpardongemeenten’

Taylan Cicek, raadslid van de SP, diende een motie in om Rotterdam aan te sluiten bij Kinderpardongemeenten
Taylan Cicek, raadslid van de SP, diende een motie in om Rotterdam aan te sluiten bij Kinderpardongemeenten
De gemeente Rotterdam sluit zich aan bij de andere 140 gemeenten die bij de staatssecretaris van Justitie bepleiten dat kinderen die geworteld zijn in Nederland niet worden teruggestuurd naar het land van herkomst.
Een meerderheid van de gemeenteraad heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb daartoe donderdag opgeroepen. Een motie van SP-raadslid Taylan Cicek kreeg steun van D66, GroenLinks, PvdA, Denk, Nida, SP, Partij voor de Dieren en ChristenUnie-SGP.
Op dit moment wordt 95 procent van de kinderen die aanspraak wil maken op de kinderregeling afgewezen. Daarom moet het zogenoemde 'meewerkcriterium' van het kinderpardon worden versoepeld vinden de partijen.
Aboutaleb zegt niet te weten hoeveel kinderen in Rotterdam dreigen te worden uitgezet. Hij belooft de gemeenteraad het versoepelen van het kinderpardon te bespreken met de staatssecretaris.
Leefbaar Rotterdam en de PVV zijn fel tegen de motie. "Mensen die illegaal in Nederland verblijven worden nu beloond voor hun foute gedrag", zei Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam. Ook VVD en CDA stemden tegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl