Vier arrestaties na neerschieten man in Rotterdam-Zuid

Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is donderdagmiddag een 35-jarige man gewond geraakt bij een schietpartij. Er zijn vier verdachten gearresteerd, maar de vermoedelijke schutter wist te ontkomen.

De traumahelikopter werd opgeroepen om medische spoedhulp te verlenen. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. De vermoedelijke schutter is na de schietpartij bij een medeverdachte achterop de fiets gesprongen.

De bestuurder van de fiets is één van de vier mensen die kon worden aangehouden, maar de vermoedelijke schutter wist te ontkomen. De politie is op zoek naar hem.

Een half uur na de melding van de schietpartij op de Strevelsweg, kwam er een melding van een tweede schietpartij op de Lepelaarsingel, een kilometer verderop. Dat bleek vals alarm. Rond 18:00 uur zei de politiewoordvoerder dat er daar niet geschoten is. Ook een verslaggever van RTV Rijnmond zag rond die tijd geen bijzonderheden in de straat.

De politie zoekt nog uit wat er op de Lepelaarsingel wel heeft plaatsgevonden en of er een relatie is met de schietpartij op de Strevelsweg.

Van de vier verdachten zijn er inmiddels drie vrijgelaten, maakte de politie vrijdagmiddag bekend. Een 27-jarige man zonder woon- of verblijfplaats zit nog vast. Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: