nieuws

Kaap krijgt eigen letterencafé

katendrecht.letteren.cropresize.tmp.JPG
katendrecht.letteren.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Katendrecht krijgt een letterencafé. Vanaf 1 september opent Tsjechov & Co zijn deuren in een voormalige kroeg aan de Delistraat met een dagelijkse literaire programmering.
Het café wordt op 17 september officieel geopend door directeur Nout Wellink van De Nederlandsche Bank.
Initiatiefnemers Arie van der Ent en Roy Kuip hielden maandag alvast een voorproefje met de presentatie van het boek En De Zon Komt Op En 53 Andere Verhalen van de Rus Anatoli Gavrilov.
De voormalige kroeg Goesting wordt momenteel nog druk verbouwd. Het is de bedoeling dat er ook een poëziebank in het pand komt, waar dichters hun werk in kunnen stoppen. Geïnteresseerden kunnen die dan weer via internet opvragen.
Van der Ent verklaart zijn keuze voor de Kaap als volgt: "Op sommige plaatsen zijn mooie initiatieven meer gewenst dan op andere."
Overdag kan men in Tsjechov & Co gewoon terecht voor een drankje en een hapje. Voor de avonden komt er een horizontale programmering met op woensdag verhalen uit de wijk, op donderdag buitenlandse verhalen, op vrijdag een literaire talkshow (mogelijk in samenwerking met het Verhaal Van De Week op Radio Rijnmond), op zaterdag een politiek café en op zondag een religieus café.
Mochten er in de tijd tot aan 1 september nog interessante boekpresentaties plaatsvinden, dan zullen deze ook in dit café gegeven worden.
Luister naar het verslag van Leo Roubos: